Kesän 2019 VOL-leirit ja ensimmäiset valinnat

Kesän 2019 VOL -leirit järjestetään Vuokatin ja Kisakeskuksen Urheiluopistoilla 17. – 20.6.2019. Leiriviikot järjestetään molemmilla opistoilla samanaikaisesti maanantaista torstaihin.

Vuokatin urheiluopistolla leireilevät FSO:n, Hämeen, Keski-Suomen, Lapin, Pohjois-Pohjanmaan, Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueiden urheilijat.

Kisakeskuksen urheiluopistolla leireilevät Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Kainuun, Kaakon, Päijät-Hämeen, Savo-Karjalan ja Uudenmaan alueiden urheilijat.

Vuoden 2019 VOL-leirien ensimmäiset urheilijavalinnat on tehty. Välitäthän viestiä oman seurasi valituille urheilijoille!

Kesän 2019 VOL-leirin ensimmäiset urheilijavalinnat

Valinnat leirille on tehty vuoden 2018 loppurankin perusteella siten, että 16-sarjasta on valittu Suomessa asuvista vuonna 2003 syntyneistä 53 parhaiten sijoittunutta tyttöä ja 57 parhaiten sijoittunutta poikaa. Tyttöjen ja poikien suhde määräytyy sen perusteella, miten monta vuonna 2003 syntynyttä tyttöä tai poikaa on 16-sarjan loppurankilla.

Aluepaikalle voidaan valita harkinnan mukaan, jos alueelta ei muutoin olisi tyttöä tai poikaa leirillä. Vuoden 2019 leireille on aluepaikoille valittu urheilijoita Kainuun, Keski-Pohjanmaan ja Satakunnan alueilta. Ensimmäisten valintojen yhteismäärä on 114 urheilijaa.

Leireille tehdään lisävalinnat toukokuun 2019 lopussa online-rankin perusteella. Viimeiset kilpailut, jotka huomioidaan valinnoissa, ovat viikonlopun 25.-26.5.2019 kansalliset kilpailut. Tuolloin valitaan D16-sarjasta 23 vailla paikkaa olevaa tyttöä ja H16-sarjasta 22 paikkaa vailla olevaa poikaa, jotka ovat syntyneet vuonna 2003 tai 2004. Tyttöjen ja poikien lisävalintojen määrät perustuvat vuoden 2018 loppurankilla olevien 2003 ja 2004 syntyneiden tyttöjen ja poikien määriin. Lisävalintojen yhteismäärä on 45 urheilijaa.

VOL-leirit tarjoavat 15–16-vuotiaille nuorille mahdollisuuden hioa suunnistustaitoaan osaavien leiriohjaajien opastuksella. Monipuolisten taitoharjoitusten lisäksi leiriläiset saavat tietoa fyysisestä harjoittelusta. Leiripäivien ohjelmaan sisältyy myös testejä, luentoja ja leikkimielisiä kisailuja. Leiriviikon aikana nuorilla on mahdollisuus tutustua eri puolilta Suomea tuleviin samanikäisiin nuoriin.

Suosittelemme leiriläisten tutustuvan www.kasvaurheilijaksi.fi – sivustoon ja mahdollisuuksien mukaan tekevän Kasva Urheilijaksi – testejä talven aikana. Elämänrytmitestin ja motivaatiotestin pääsee jokainen tekemään heti rekisteröitymällä ja kirjautumalla Kasva Urheilijaksi -palveluun. Ominaisuustesteihin voi tutustua sivustolta löytyvin videoiden avulla ja testejä voi tehdä esimerkiksi seuran harjoituksissa.

Leireille valituille urheilijoille lähetetään henkilökohtaiset kutsut huhtikuussa 2019. Kevään online-rankin perusteella valituille lähetetään kutsu heti lisävalintojen jälkeen touko-kesäkuun vaihteessa.

Lisätiedot:

Timo Saarinen p. 040 5198699, etunimi.sukunimi@suunnistusliitto.fi

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail