OK:n tehostamistuki suunnistukselle 90 000 euroa

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on julkistanut kesäolympialajien ja muiden kansainvälisen tason kesälajien tehostamistuet. Tukea jaetaan vuonna 2019 yhteensä 2,8 miljoonaa euroa. Suunnistus kuuluu kansainvälisen tason yksilölajeihin ja saa tehostamistukea yhteensä 90 000 euroa.

Suunnistuksen saama tehostamistuki jakautuu ei-olympialajien huippuyksilötukeen, maajoukkueen valmentautumisen tehostamistukeen, nuorten olympiavalmentajien palkkatukeen sekä asiantuntijatukeen.

Ei-olympialajien huippuyksilötukea suunnistajista saavat 2019 Anna Haataja, Venla Harju, Merja Rantanen, Maija Sianoja, Marika Teini sekä Olli Ojanaho. Maajoukkueen tehostamistuki kohdentuu heidän lisäkseen Anna Närhelle, Miika Kirmulalle, Elias Kuukalle ja Aleksi Niemelle. Osallistuvan asiantuntijuuden epäsuora tehostamistuki mahdollistaa KIHU:n testit ja terveyden seurannan Anna Närhelle, Merja Rantaselle ja Maija Sianojalle.

Nuorten olympiavalmentajina suunnistuksessa jatkavat Antti Harju (Tampere), Jari Sipilä (Turku) ja Antti Örn (Helsinki). Rahallisen tuen lisäksi Huippu-urheiluyksikön lajiryhmävastaava Olli-Pekka Kärkkäinen toimii monimuotoisesti lajin rinnalla.

Tukipäätökset 2019

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail