Nuorten maajoukkue täydentyi valintaleirin jälkeen

Suunnistuksen nuorten maajoukkueen valintaleiri pidettiin viikonloppuna. Leirin perusteella maajoukkueeseen nimettiin seitsemän uutta nuorta. Nuorten maajoukkueen valintajärjestelmää muutettiin tänä syksynä niin, että maajoukkuepaikka on lähtökohtaisesti aina kaksivuotinen ja uudet urheilijat valitaan syksyisin kilpailumenestyksen sekä valintaleirin testien ja haastattelujen perusteella.

– Nuorten maajoukkuetoiminnassa pyritään pitkäjänteiseen valmennuksen tukemiseen, eikä yksi heikompi kausi pudota ketään pois ryhmästä. Maajoukkueen tavoitteena on auttaa urheilijoita kasvamaan kohti aikuishuippua ja vuosittaiset nuorten arvokilpailut ovat välitavoitteita, kuvaa nuorten maajoukkueen vastuuvalmentaja Antti Örn.

Aiemmin syksyllä nimettiin 15 urheilijaa, jotka jatkavat nuorten maajoukkueessa kaudelle 2019. Testileirin jälkeen maajoukkueen ryhmäkoko on 22.

Nuorten maajoukkue 2019 (*-merkityt valittu valintaleirin jälkeen)

Naiset: Lotta Eerola Tampereen Pyrintö, Ida Haapala Espoon Suunta, Mikaela Karjalainen Jämsän Retki-Veikot, Melina Lahdenperä Espoon Suunta, Elisa Mattila Kouvolan Suunnistajat, Maria Määttänen Espoon Suunta, Inka Nurminen Jämsän Retki-Veikot, Liisa Peltonen* Kouvolan Suunnistajat, Jasmiina Rantala Rasti-Lukko, Siiri Silvennoinen* Kalevan Rasti, Venla Taulavuori* Alatornion Pirkat, Anu Tuomisto Vaasan Suunnistajat.

Miehet: Aaro Aho Valkeakosken Haka, Topias Arola Paimion Rasti, Mikko Eerola Tampereen Pyrintö, Niklas Heikkilä Turun Metsänkävijät, Arttu Lindqvist* Kouvolan Suunnistajat, Leo Matinheikki Tampereen Pyrintö, Teemu Oksanen Ikaalisten Nouseva-Voima, Touko Seppä* Turun Suunnistajat, Lassi Vaismaa* Jämsän Retki-Veikot, Justus Vuori* Turun Suunnistajat.

Maajoukkueen valmennus ja huolto: vastuuvalmentaja Antti Örn, apuvalmentaja Andreas Boesen, lääkäri Olli Heinonen, lihashuolto Maija Laurikkala-Dewess, lihashuolto Jutta Jussila.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail