Fredric Portin ja Mårten Boström suunnistuksen Team Kisakallio -ryhmän valmentajiksi

Mårten Boström

Suunnistusliitto tulee tulevana vuonna panostamaan lahjakkaille nuorille suunnistajille suunnattuun Team Kisakallio -ryhmään. Ryhmä on tarkoitettu 20-25-vuotialle suunnistajille, jotka tähtäävät pitkäjänteisesti kohti kansainvälistä huippua. Ryhmään on nimetty 12 urheilijaa, joista moni on kerännyt menestystä mm. nuorten arvokilpailuissa.

– Tulemme panostamaan entistä enemmän Team Kisakallio -ryhmän urheilijoihin mm. ympärivuotisen valmennusleiritoiminnan ja yksilöllisen sparrauksen kautta. Urheilijoita tuetaan erityisesti pitkän tähtäimen tavoitteenasettelussa ja valmennuksen suunnittelussa sekä kehityksen seurannassa kokonaisvaltaisen urheilijan elämänhallinnan näkökulmasta, Suunnistusliiton huippu-urheilupäällikkö Katri Lindeqvist kertoo.

Ryhmän valmentajiksi tulevalla kaudella on nimetty sprintin maailmanmestari Mårten Boström ja kokenut maajoukkuesuunnistaja Fredric Portin. Portinin vastuulla on nuorten kokonaisvaltainen sparraus ja leirivalmentajana toimiminen erityisesti maastomatkojen osalta. Boströmin vastuulla on sprinttimatkat ja #Road2WOC2020 -projekti, joka tähtää vuonna 2020 Tanskassa järjestettäviin ensimmäisiin sprinttimatkojen MM-kilpailuihin.

Fredric Portin

– Tämä on mielenkiintoinen tehtävä ja olen iloinen, että minua kysyttiin mukaan. Team Kisakalliossa on tosi hyviä tyyppejä, joista voi kasvaa tulevaisuuden menestyjiä. Hyödyntämällä minun ja Mårtenin vahvuuden, meillä on hyvät edellytykset onnistua, Portin iloitsee valmentajapestistä, joka täydentään hänen työtään FSO:n vastuuvalmentajana.

Team Kisakallio -ryhmän leiritoiminnassa korostuu tulevalla kaudella sprinttiharjoittelu erityisesti vuoden 2020 MM-kilpailujen vaatimusten näkökulmasta. Osa ryhmän leirityksestä toteutetaan yhteistyössä aikuisten ja nuorten maajoukkueen kanssa.

Team Kisakallio urheilijat:

Joonas Ahola Navi, Topias Ahola Navi, Alexandra Enlund Pargas IF, Tuomas Heikkilä Helsingin Suunnistajat, Otto Kaario Helsingin Suunnistajat, Aleksi Karppinen Ikaalisten Nouseva-Voima, Veera Klemettinen Suunta-Jyväskylä, Amy Nymalm Pargas IF Akseli Ruohola MS Parma, Eetu Savolainen Ikaalisten Nouseva-Voima, Aleksi Sorsa Tampereen Pyrintö, Topi Syrjäläinen Helsingin Suunnistajat