Upea mc-sprintti suomalaisittain: Sianoja 2., Niemi 6.

Suunnistuksen maailmancup päättyi sunnuntaina Tsekin Mlada Boleslavissa suomalaisittain erinomaisesti, sillä Maija Sianoja oli toinen, Aleksi Niemi kuudes ja Anna Närhi seitsemäs. Vastaavaa kansainvälisen sprinttikisan suomalaismenestystä saadaan hakea aina Vuokatin MM-kisoista asti.

Sianoja jäi kisan voittajasta Ruotsin Tove Alexanderssonista 22 sekuntia, mutta puristi viimeisillä rastiväleillä Sveitsin Judith Wyderin ohi neljän sekunnin turvin. Närhi puolestaan aloitti vahvasti, mutta vauhti ei kestänyt aivan loppuun asti. Myös hitaampi reitinvalinta lopussa pudotti hieman Närhen sijoitusta.

Miesten kisan voiton vei Ruotsin Jonas Leanderosson, jolle Niemi jäi 26 sekuntia. Niemi jakoi kuudennen sijan maailmanmestari Daniel Hubmannin kanssa.

Päättynyt kausi on ollut Sianojalle kansainvälinen läpimurtokausi, johon päätöskisan kakkossija oli kirsikka kakun päälle.

– Kausi on ollut hieno. Tänään tuli tasapainoinen suoritus, vaikkakaan ei mikään huippu. Pieniä virheitä tuli ja ihan kaikilla väleillä en tehnyt optimaalisinta reittiä. Suoritus oli kuitenkin hallussa koko ajan, eikä pysähtelyjä tullut, Sianoja kertasi kisan jälkeen.

Nousu ensimmäistä kertaa uralla kansainvälisen kisan palkintokolmikoon oli pienoinen yllätys Sianojalle.

– En uskonut tämän riittävän ihan kakkossijaan, ehkä kuuden joukkoon. Fyysisesti kisa sujui paremmin kuin odotin, Sianoja arvioi rankan kisarupeaman päätteeksi.

Sianojan tavoin Närhi iloitsi uransa parhaasta kansainvälisestä arvokisasijasta.

– Tasaista ja hyvää tekemistä, isoja virheitä ei tullut. Tämä oli sellainen perussuoritus, jota olen hakenut pitkin kautta. Koko kausi on maistunut erittäin hyvältä, se kelpaa, iloitsi Närhi.

Alexandersson voitti viidennnen kerran peräkkäin maailmancupin kokonaiskilpailun. Teini oli parhaana suomalaisena neljäs, Sianoja nousi päätöskisan myötä seitsemänneksi ja Närhi 19:nneksi.

– Kaudesta jäi hyvä mieli, vaikka nyt näkyy, ettei ole kevään jälkeen pystynyt juoksemaan kunnolla. Tänään oli ihan hyvä raasto, summasi Teini, jonka kauden kirkkaimmat saavutukset olivat MM-hopea ja EM-kulta keskimatkalta.

Miesten kisassa Niemi nousi ensimmäistä kertaa kansainvälisen arvokisasprintin kärkikuusikkoon. Edellinen suomalaismiehen vastaava kansainvälinen arvokisasija sprintissä oli Mårten Boströmin MM-nelossija vuodelta 2015. Niemi oli syystäkin tyytyväinen, sillä hän onnistui kääntämään viikonlopun suunnan viime hetkellä.

– Nyt on ihan pirun hyvät fiilikset. Sain koottua itseni katastrofiviikonlopun jälkeen. Päätin illalla, että tänään lataan kaiken peliin ja siinä onnistuin. Kausi on sujunut hyvin ja halusin sen päättää hyvin, iloitsi Niemi.

Miesten maailmancupin kokonaiskilpailun voitti Sveitsin kaksoisvoittoon, sillä Matthias Kyburz vei kärkipaikan ja Daniel Hubmann oli toinen. Niemi oli parhaana suomalaisena sijalla 24.

Suunnistuksen maailmancup, Mlada Boleslav Tsekki

Sprintti
Naiset: 1) Tove Alexandersson SWE 14.51, 2) Maija Sianoja FIN 15.13, 3) Judith Wyder SUI 15.17, 4) Karolin Ohlsson SWE 15.34, 5) Julia Jakob SUI ja Ursula Kadan AUT 15.38, 7) Anna Närhi FIN 15.43, 11) Marika Teini FIN 16.05, 13) Sari Anttonen FIN 16.12, 20) Anna Haataja FIN 16.25, 25) Sofia Haajanen FIN 16.46, Henna-Riikka Haikonen FIN dsq.
Miehet: 1) Jonas Leandersson SWE 14.53, 2) Yannick Michiels BEL 15.00, 3) Matthias Kyburz SUI 15.01, 4) Martin Regborn SWE 15.12, 5) Martin Hubmann SUI 15.16, 6) Aleksi Niemi FIN ja Daniel Hubmann SUI 15.19, 31) Olli Ojanaho FIN 16.45, 32) Elias Kuukka FIN 16.54.

Maailmancupin kokonaiskilpailu (alustavat tulokset)

Naiset: 1) Tove Alexandersson SWE 851, 2) Karolin Ohlsson SWE 535, 3) Natalia Gemperle RUS 438, 4) Marika Teini FIN 393, 5) Sabine Hauswirth SUI 393, 6) Judith Wyder SUI 335, 7) Maija Sianoja FIN 306.
Miehet: 1) Matthias Kyburz SUI 596, 2) Daniel Hubmann SUI 538, 3) Olav Lundanes NOR 470, 4) Gustav Bergman SWE 414, 5) Vojtech Kral CZE 393, 6) Ruslan Glibov UKR 353, 24) Aleksi Niemi FIN 158.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail