Pekka Niemi kolmas pyöräsuunnistuksen maailmancupin sprintissä

Pyöräsuunnistuksen maailmancup päättyi Portugalissa ajettuu sprinttiin. Parasta vauhtia suomalaisista piti kilpailussa kolmanneksi ajanut Pekka Niemi. Niemi jatkoi viikonlopun hyviä suorituksiaan, sillä edellisenä päivän mies oli pitkällä matkalla parhaana suomalaisena toinen. Niemen hyvää sijoitusta avitti se, kun kilpailun voittaja, Vojtech Ludvik sai miehen kiinni ja antoi samalla Niemelle kiriapua.

– Kaupunkiajo ei ole vahvinta osaamistani ja tänään oli mukana tuuria. Tarjolla oli sähäkkä kisa kapeilla kujilla ja haastavissa portaikoissa, mutta pelkäsin kyllä pahempaa. Virheitä ei tullut ja jaksoin ajaa myös mäkiä hyvin. Hyvä tulos, Niemi iloitsi.

Kilpailun seitsemänneksi ajanut Jussi Laurila pysyi edelleen maailmancupin parhaana suomalaisena sijalla viisi. Pekka Niemi taas nousi viikonlopun tasaisen varmoilla suorituksilla maailmancupin kuudenneksi.

– Tämä oli tosi onnistunut reissu, silläolin joka päivä kuuden parhaan joukossa. Ei voi olla kuin tyytyväinen, Pekka Niemi iloitsi Portugalissa ajetun finaaliviikonlopun hyvästä saldosta.

Naisissa Ruska Saarela päätti kautensa hienosti sijoittumalla kilpailun kuudenneksi. Hyvä sijoitus oli yllätys naiselle itselleen, sillä vauhti ei tuntunut kovalta. Ratkaisevaksi asiaksi nousi virheiden minimointi.

-Tämä oli kisa, jossa oli helppo tehdä isoja virheitä. Pieniä virheitä minullekin tuli, mutta ei mitään isompaa. Näin hyvä sijoitus oli iso yllätys, sillä mäkiä ei jaksanut ajaa kovaa. Tähän on hyvä päättää kausi, Saarela iloitsi hyvästä sijasta.

Paras suomalaisnainen maailmancupissa oli tänään kilpailun 14, maailmancupissa sijalle neljä pudonnut Antonia Haga.

Pyöräsuunnistuksen maailmancup, sprintti, Portugal

Naiset: 1) Camilla Söegaard DEN 15.53, 2) Clare Dallimore GBR 16.00, 3) Marisa Costa POR 16.19, 4) Martina Tichovska CZE 16.43, 5) Veronika Kubinova CZE 16.57, 6) Ruska Saarela FIN 17.20, 7) Kaarina Nurminen FIN 17.26, 9) Marika Hara FIN 18.14, 11) Ingrid Stengård FIN 18.23, 14) Antonia Haga FIN 18.46

Miehet: 1) Vojtech Ludvik CZE 17.42, 2) Krystof Bogar CZE 18.16, 3) Pekka Niemi FIN 18.56, 4) Rasmus Söegaard DEN 19.07, 5) Anton Foliforov RUS 19.09, 6) Jiri Hradil CZE 19.30, 7) Jussi Laurila FIN 19.34, 23) Anders Blomster FIN 21.41, 32) Kare Kaskinen FIN 22.15

Kisasivut

Maailmancupin pistetilanne