Joukkue täydentyi suunnistuksen maailmancupin finaaliin

Joukkue suunnistuksen maailmancupin finaaliin on valittu. Finaali käydään 4.-7.10. Tsekissä Prahassa ja lähiseuduilla. Finaalikierros koostuu neljästä kisasta, jotka ovat pudotussprintti, sprinttiviesti, keskimatka ja tavallinen sprintti.

Suomen joukkuetta täydennettiin Euromeetingin jälkeen neljällä urheilijalla. Finaalikierrokselle lähtevät mukaan myös Alexandra Enlund, Henna-Riikka Haikonen, Sami Hämäläinen ja Otto Kaario. Heistä maailmancupin ensikertalaisia ovat Enlund, Hämäläinen, Kaario sekä aiemmin nimetyistä Topi Syrjäläinen. Aiemmin nimetyistä Kirsi Nurmi ja Miika Kirmula jäävät pois.

– Suomen joukkue koostuu varsinkin miehissä pääosin nuorista urheilijoista, joille maailmancupin finaali on hyvä paikka hakea kokemusta. Finaalikierrokselle lähdetään hyvällä asenteella tekemään tulosta, maajoukkueen päävalmentaja Petteri Kähäri kertoo.

Maailmancupin johtoasemaa naisissa pitää vahvasti näpeissään Ruotsin Tove Alexandersson. Suomen Marika Teini on maailmancupin kolmantena ja nousu mc-kakkoseksi on finaalikierroksella vielä mahdollista. Paras suomalaismies on maailmancupin sijalla 21. oleva Aleksi Niemi.

Suomen joukkue maailmancupin finaaliin

Naiset: Sari Anttonen Keuruun Kisailijat, Alexandra Enlund IF Femman, Sofia Haajanen SK Pohjantähti, Anna Haataja SK Pohjantähti, Henna-Riikka Haikonen Anttolan Urheilijat, Anna Närhi IFK Göteborg, Marika Teini SK Pohjantähti, Maija Sianoja MS Parma.

Miehet: Joni Hirvikallio Koovee, Sami Hämäläinen MS Parma, Otto Kaario Suunta Jyväskylä, Elias Kuukka Tampereen Pyrintö, Severi Kymäläinen Tampereen Pyrintö, Aleksi Niemi Tampereen Pyrintö, Olli Ojanaho Helsingin Suunnistajat, Topi Syrjäläinen Helsingin Suunnistajat.

Maailmancupin finaalin kotisivut

Maailmancupin pistetilanne