Suunnistusmaajoukkue lähtee Latviaan hyvällä taistelumielellä

Suunnistuksen MM-kisat alkavat Latviassa lauantaina 4.8. sprinttisuunnistuksella. Suomea kisaan lähtee edustamaan yhteensä 13 urheilijaa. Maajoukkueen päävalmentajalle Petteri Kähärille MM-kisapesti on toinen.

Latvian kisat jäävät toistaiseksi viimeisiksi kyseisessä muodossa läpiviedyiksi MM-kisoiksi. Ensi vuodesta lähtien suunnistuksen MM-kisat eritellään maasto- ja sprinttikisoiksi, jotka järjestetään vuorovuosin. Latvian kisamaastot lupailevat suunnistajille raskaita päiviä erityisesti metsämatkojen osalta. Kisamaastojen isot ja rehevät ojanotkot, sekä kaatuneet puut pistävät suunnistajat ajoittain myös raivaustöihin.

-Analyyseissä urheilijoiden kanssa on keskusteltu siitä, että täytyy jaksaa, jaksaa ja jaksaa ja tiedostaa se, että muillakin tuntuu pahalta. Pitää muistaa että maasto on sama kaikille. Uskon että kaikki lähtevät kisaan taistelu ja ”metsuri-ilmeellä”, Kähäri kuvailee tulevien kisamaastojen henkisiä ja fyysisiä haasteita MM-joukkueen infotilaisuudessa ennen Latviaan lähtöä.

Valmistautuminen MM-kisoihin on alkanut käytännössä jo kaksi vuotta sitten, kun Latviassa järjestettiin suunnistuksen Euromeeting-kilpailut. Siitä lähtien potentiaaliset MM-kisaajat ovat ottaneet Latvian maastoihin tuntumaa. Tahti on tiivistynyt, mitä lähemmäs kisat tulevat. Kähäri uskoo maastotyypin olevan suunnistajilla hallussa.

Sijoitustavoitteita Kähäri ei mene povaamaan, mutta onnistumiset kevään EM-kisoissa luovat uskoa myös MM-kisojen suhteen.

-Kun on vain muutama päivä kisoihin, on keskityttävä suorituksiin, eikä puhuta mitaleista. Kisoihin lähdetään hyvällä taistelumielellä ja hyvä, tasapainoinen suoritus riittää pitkälle.

Suunnistuksen MM-kisat järjestetään Latviassa 4.-11.8.

Yle televisioi kilpailut.