Kouvolan Suunnistajat Nuorten Jukolan voittoon

33. Nuorten Jukola käytiin Saarijärvellä Kusiaismäen hiihtokeskuksessa. Tilanteet vaihtelivat seitsemänosuuksisessa nuorten viestissä ja erot joukkueiden välillä venyivät fyysisesti raskaassa maastossa ja kuumassa kelissä isoiksi.

Parhaiten tämänvuotisen Nuorten Jukolan voitossa oli kiinni viime vuoden kakkonen, Espoon Suunta, joka pysyi kilpailun kolmen parhaan joukossa läpi kilpailun.

Kärkijoukkueet espoolaisten takana vaihtelivat ja viimeiselle osuudelle kärjessä lähteneen EsSun Mikko Tervakankaan perään lähti Kouvolan Suunnistajien Arttu Lindqvist ja Lynxin Juuso Viskari. Kouvolan Suunnistajien ero kärkeen oli 1,5 minuuttia ja Lynxin 7 sekuntia enemmän.

Kilpailun viimeisestä osuudesta tuli lopulta jännittävä kaksintaistelu, sillä jo kolmannella rastilla kärkikaksikko Espoon Suunta ja Kouvolan Suunnistajat löysi toisensa ja Lynx jäi kulkemaan yksin kilpailun kolmantena. Kilpailun lopullinen ratkaisu tehtiin ankkuriosuuden neljänneksi viimeisellä rastilla, jossa osuuden viestinviejät ottivat eri reitinvalinnan ja takaa tulleen Kouvolan Suunnistajien Lindqvistin suora reitinvalinta osoittautui Tervakankaan polkukiertoa nopeammaksi.

Lopulta Lindqvist sai tuoda joukkueensa maaliin 30 sekuntia ennen espoolaisia. Kouvolan Suunnistajien voitto oli seuran ensimmäinen.

– Lähdin tekemään vain omaa suoritustani, mutta sain Espoon yllättävän aikaisin kiinni. Tiesin, että kärjessä mennään ja voitosta tulee kaksintaistelu. Tulin vähän perässä ja katsoin, minkä reitinvalinnan Tervakangas otti 15 rastille. Olin jo aikaisemmin katsonut, että suora reitinvalinta on lopussa parempi ja niin se olikin, Lindqvist kertoi lopun ratkaisevista suunnistustehtävistä.

Kouvolan Suunnistajien voittoa pohjusti joukkueen tasaisen hyvät suoritukset. Varsinkin maajoukkuenaiset Liisa Peltonen ja Elisa Mattila tekivät tasaisen varmat suoritukset osuuksilla viisi ja kuusi ja pohjustivat historiallisen voiton seuralle.

– Osasimme odottaa hyvää sijoitusta, mutta ei ehkä ihan näin hyvää. Kaikille tuli tänään hyviä suorituksia ja itselläkin suunnistus sujui hyvin. Hienoa, että oma seura on tämän vuoden kovin nuorisoseura, Liisa Peltonen iloitsi seuran menestyksestä Nuorten Jukolassa.

Kouvolan Suunnistajien joukueessa suunnistivat Lauri Mattila, Aaro Ojala, Amalia Lindén, Lasse Peltonen, Liisa Peltonen, Elisa Mattila ja Arttu Lindqvist.

Tulokset, Nuorten Jukola 2018, Saarijärvi

1) Kouvolan Suunnistajat 3.03.38 (Lauri Mattila, Aaro Ojala, Amalia Lindén, Lasse Peltonen, Liisa Peltonen, Elisa Mattila ja Arttu Lindqvist ), 2) Espoon Suunta +30 (Topias Kemppi, Kristian Boström, Silva Kemppi, Daniel Rautio, Hanne Hilo, Maria Määttänen, Mikko Tervakangas), 3) Lynx +3.02 (Anton Packalen, Karim Mbembela, Salla Isoherranen, Florian Fritzen, Aino Asklöf, Suvi Heikkilä, Juuso Viskari), 4) Jämsän Retki-Veikot +4.50, 5) Tampereen Pyrintö +5.06, 6) Helsingin Suunnistajat +6.28

Täydelliset tulokset kisasivuilta