Kirmula ja Mironova voittoihin SM-pitkällä matkalla

Suunnistuksen SM-kisat alkoivat syyskauden osalta Mikkelissä pitkillä matkoilla. Kilpailun areenana toimi monille suunnistajille jo entuudestaan tuttu Neitvuori. Kisamaastossa on aikaisemmin käyty Pohjoismaiden mestaruuskilpailut sekä kahdet SM-kisat. Navin järjestämä kilpailu keräsi yhteensä noin 2000 suunnistajaa kamppailemaan Suomen mestaruuksista.

Miesten pääsarjan Suomenmestariksi suunnisti hetki sitten Latvian MM-kisoista palannut Kalevan Rastin Miika Kirmula. Hopeaa otti Tampereen Pyrinnön Elias Kuukka ja pronssia Paimion Rastin Frederic Tranchand.

Kirmulan suunnitelma kisaan oli kierrellä alussa mahdollisimman paljon ja tehdä samalla järkeviä valintoja niin, ettei tarvitse ottaa yhtään ylimääräistä askelta raskaassa maastossa.

-Tämä oli hyvä pitkän matkan kilpailu. Rastipisteet oli aika helppoja ja reitinvalinnat pääsääntöisesti ratkaisi tänään.

Muutamia rastivälejä lukuun ottamatta Kirmulalta nähtiin sujuva suoritus. Ensimmäisen tunnin ja vartin mies sai suunnistaa yksin. Sen jälkeen matkakaveriksi tuli Kirmulan edellä lähteneet, kisan viidenneksi suunnistanut Tampereen Pyrinnön Johan Runesson ja Hiisirastin Dmitry Nakonechnyi. Lopussa Kirmula karkasi omille teilleen.

-Jyrkkiin ylämäkiin ne oli ehkä vähän tuoreempia kuin minä, mutta tasaisella pystyin tekemään eroa. Kyllä se antaa enemmän voimaa, kun on saanut kaverit kiinni kuin toisin päin.

Naisten kilpailun voiton vei Kooveen Svetlana Mironova, ennen Keuruun Kisailijoiden Sari Anttosta ja MS Parman Maija Sianojaa. Koko kilpailun voittoon suunnisti MS Parman Anastasia Rudnaja, joka ei kuitenkaan ole oikeutettu Suomen mestaruuteen.

-Päivän kisa oli rankka, rata oli todella vaikea ja reitinvalintoja oli hankala tehdä. Yhdellä rastilla menetin aikaa, koska maasto oli niin jyrkkä ja kivinen, että arkailin etenemisen kanssa. Kokonaisuudessaan suoritus oli kuitenkin aika sujuva ja nautin kisasta paljon, kertoi Mironova.

Myös päivän hopeamitalisti Sari Anttonen oli tyytyväinen päivän suoritukseensa. Lukuun ottamatta pientä eksymistä pitkällä välillä suunnistus sujui hyvin. Hopeinen lopputulos pääsi hieman yllättämään ilman erityisiä tulostavoitteita kisaan lähteneen naisen.

-Ei tullut sellaista väsähtämistä ja epätoivoa kuin eilen karsinnassa. Tänään ajattelin, että en oikeasti ole niin surkea. Oma ajattelu vaikuttaa paljon siihen miltä tuntuu.

Juuri MM-hopeaa keskimatkalta voittanut Marika Teini jätti finaalin väliin kipeytyneen jalan vuoksi.

Järjestäjien kisasivut

Tulokset SM-pitkä matka, Mikkeli

Miehet: 1) Miika Kirmula Kalevan Rasti 1.36.06, 2) Elias Kuukka Tampereen Pyrintö 1.37.14, 3) Frederic Tranchand Paimion Rasti 1.37.48, 4) Einari Heinaro Helsingin Suunnistajat, 5) Johan Runesson Tampereen Pyrintö 1.39.43, 6) Aleksi Karppinen Ikaalisten Nouseva-Voima 1.40.16, 7) Sami Hämäläinen MS Parma 1.42.27, 8) Jesse Laukkarinen Paimion Rasti 1.43.07, 9) Olli-Markus Taivainen Navi 1.43.09, 10) Markus Räsänen Kalevan Rasti 1.43.52.

Naiset: 1) Svetlana Mironova Koovee 1.20.27, 2) Sari Anttonen Keuruun Kisailijat 1.20.44, 3) Maija Sianoja MS Parma 1.21.15, 4) Kirsi Nurmi IFK Göteborg 1.21.16, 5) Anna Närhi IFK Göteborg 1.22.04, 6) Henna-Riikka Haikonen Anttolan Urheilijat 1.22.18, 7) Lotta Karhola Tampereen Pyrintö 1.22.37, 8) Anni-Maija Fincke Tampereen Pyrintö 1.23.47, 9) Alexandra Enlund IF Femman 1.24.08, 10) Heini Wennman SK Pohjantähti 1.25.30.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail