Amy Nymalm viidenneksi nuorten MM-keskimatkalla

Keskimatkan kisa päätti nuorten henkilökohtaiset MM-kilpailut Unkarin Kecskemétissä. Kahdeksan suomalaista raivasi tiensä eilisestä karsinnasta finaaliin. Finaalin maastot osoittautuivat oletetun vaativiksi.

Suomen naisten parhaasta sijoituksesta vastasi jälleen Amy Nymalm viidennellä sijallaan. Kilpailun voitti isäntämaa Unkarin Csilla Gardonyi, toiseksi tuli Ruotsin Sanna Fast ja kolmanneksi Tsekin Barbora Chaloupska. Ennakkosuosikkina kisaan lähtenyt Sveitsin Simona Aebersold sortui virheisiin ja lopulta naisen kisa päätyi hylkäykseen, hänen jätettyä pakollinen viitoitus välistä.

Nuorten maajoukkueen valmentaja Antti Örn kuvailee maastoa erityisen pahaksi ja erikoiseksi. Vaikka Suomen joukkue oli tehnyt useamman onnistuneen harjoituksen naapurimaastoissa, se ei riittänyt tekemään maastotyyppiä tarpeeksi tutuksi.

-Amy jatkoi samaa rataa mitä on tähän asti tehnyt. Toki harmittava seitsemän sekuntia jäi eroa mitaliin. Veera ja Amy olivat turvallisella taktiikalla menossa ja molemmat pystyivät tasapainoiseen suoritukseen. Paljon pysähtelyä ettei vaan tule virheitä.  Tuossa maastossa on semmoinen ominaisuus, että siellähän ei pieniä virheitä tehdä. Kun siellä kosahtaa, niin kosahtaa kunnolla, Örn kuvailee maaston haasteita.

Miesten kisa oli Ruotsin taidonnäyte, kun kaikki kolme mitalia menivät naapuriin. Jesper Svensk, Simon Imark ja Henrik Johannesson suunnistivat palkintopallille 36 sekunnin sisällä. Tuomas Heikkilä sijoittui parhaana suomalaisena sijalle 20.

-Tuomas juoksi välillä ihan ylivoimaista vauhtia. Mutta se ei auta, jos sitä ei pysty menemään koko matkaa. Heti nelosrastille tuli koukku ja se varmasti vähän latisti hänen fiilistä. Akselin suoritus kaatui virheeseen tokavikalle rastille, Örn kuvailee miesten kisaa.

Örn jäi itse kaipaamaan kisalta parempaa rytmitystä ja myös rastivälejä, joilla joutuu pitämään vauhtia yllä. Huomenna on vuorossa viesti, jonka maasto on tyypiltään suomalaisille sopivampi.

-Huomenna maasto muuttuu vähän vauhdikkaammaksi ja fyysisesti me pärjätään tässä porukassa hyvin. Nyt päästään suunnistuksellisempaan maastoon. Ja varmasti kaikilla on pieni nälkä näyttää, että me ollaan parempia mitä nämä tulokset antavat ymmärtää.

Suomen joukkueet viestiin ovat:

1. Amy Nymalm, Veera Klemettinen, Anu Tuomisto
2. Maria Määttänen, Jasmiina Rantala, Anni Haanpää

1. Tuomas Heikkilä, Otto Kaario, Akseli Ruohola
2. Teemu Oksanen, Leo Matinheikki, Mikko Eerola

Huominen viesti päättää nuorten MM-kisat.

Järjestäjien kisasivut

Suunnistuksen nuorten MM-kisat Unkari, Kecskemét

Keskimatka

Naiset: 1) Csilla Gardonyi HUN 28.59, 2) Sanna Fast SWE 29.07, 3) Barbora Chaloupska CZE 29.25, 4) Tereza Janosikova CZE 29.31,5) Amy Nymalm FIN 29.32, 6) Zsofia Sarkozy HUN 29.53, 8) Veera Klemettinen FIN 30.09, 26) Jasmiina Rantala FIN 34.45, 29) Anni Haanpää FIN 35.27, 35) Maria Määttänen FIN 36.54

Miehet: 1) Jesper Svensk SWE 29.32, 2) Simon Imark SWE 29.49, 3) Henrik Johannesson SWE 30.08, 4) Daniel Vandas CZE 31.12, 5) Daniil Kashin RUS 31.24, 6) Mathieu Perrin FRA 31.42, 20) Tuomas Heikkilä FIN 33.53, 23) Akseli Ruohola FIN 34.14, 39) Leo Matinheikki FIN 38.21

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail