Yläkoululeiritykseen haku päättyy 11.6.

Suunnistuksen yläkoululeirityksiä järjestetään kaudella 2018-2019 Kisakallion, Varalan ja Vuokatin urheiluopistolla. Hiihtosuunnistus kuuluu myös Vuokatin yläkoululeirityksen ohjelmaan. Suomen Suunnistusliitto suosittelee tavoitteellisesti harjoittelevia kilpasuunnistajia hakemaan mukaan yläkoululeirityksiin. Yläkouluvaihe on tärkeä osa Urheilijan polkua ja kasvua huippu-urheilijaksi.

Yläkoululeiritys on osa Olympiakomitean yläkouluohjelmaa, jonka tarkoituksena on nuorten urheilijoiden tukeminen koulun ja urheilun yhteensovittamisessa. Painopisteenä leiritysjärjestelmässä ovat koulu ja opiskelu, elämäntaidot sekä urheilullinen kehittyminen. Yläkoululeirityksen myötä lahjakkailla nuorilla on matalampi kynnys ja paremmat valmiudet siirtyä myöhemmin urheiluakatemioihin.

Menneenä lukuvuotena suunnistuksen yläkoululeirityksissä oli valtakunnallisesti mukana yhteensä 85 nuorta urheilijaa. Suunnistuksen yläkoululeirityksiin ei ole pääsykoetestejä tai -kriteereitä. Tarvitaan riittävä kilpaurheilullisuus, mutta avainasemassa on urheilijan halu ja motivaatio kehittyä huippu-urheilijaksi. Lisäksi edellytetään perheen sitoutumista koko vuoden leiritysohjelmaan ja  leirien väliseen kehitysprojektiin. Kokemukset kokonaisvaltaisesta ja tavoitteellisesta yläkoululeiriohjelmasta ovat olleet hyvin positiivisia niin perheiden, urheilijoiden kuin järjestelytahojenkin näkökulmasta.
Lue lisää kokemuksista Olympiakomitean uutisesta (joulukuu 2017).

Suunnistuksen yläkoululeiritykset kaudella 2018-2019

Kisakallion yläkoululeiritys
(pääkaupunkiseudun urheiluakatemia ja Turun seudun urheiluakatemia)

valtakunnallinen yläkoululeiri, Suunnistusliiton valmennuskeskus
8.lk ja 9.lk ryhmät, mukaan valitaan 60 nuorta
Haku 11.6.2018 mennessä
Hakulomake
Infoa Kisakallion yläkoululeirityksestä
Valmentajat:
Elina Lammi elinamarialammi(a)gmail.com
Otto Loukkalahti otto.j.loukkalahti(a)student.jyu.fi

Varalan yläkoululeiritys
(Tampereen urheiluakatemia)

7.-9. lk ryhmä, mukaan valitaan 24 nuorta
Haku 11.6.2018 mennessä
Hakulomake
Infoa Varalan yläkoululeirityksestä
Valmentajat:
Jere Ahonen jere.ahonen(a)varala.com
Jenni Laine jenni.laine(a)varala.com

Vuokatin yläkoululeiritys
(Vuokatti-Ruka urheiluakatemia)
suunnistus ja hiihtosuunnistus
8.-9. lk ryhmä, mukaan valitaan 12 nuorta
Haku 8.7.2018 mennessä
Haku sähköpostilla tommi.peltonen(a)vrua.fi
Infoa Vuokatin yläkoululeirityksestä
Valmentaja:
Tommi Peltonen peltonentommi(a)gmail.com
Lisätietoa:
Vesa Mäkipää vesa.makipaa(a)vrua.fi p. 0451133008

 

Lisätietoja suunnistuksen yläkoululeirityksestä
Huippu-urheilupäällikkö
Katri Lindeqvist, 0443236657, katri.lindeqvist(a)suunnistusliitto.fi