Marika Haralle SM-sprinttikulta

Kooveen naiset Marika Hara ja Henna Saarinen ajoivat lauantaina pyöräsuunnistuksen SM-sprintin kaksoisvoittoon Hämeenkyrössä. SM-pronssin vei Kokkolan Suunnistajien Ruska Saarela. Miesten kisan tulokset mitätöitiin tuomarineuvoston päätöksellä.

Haran voitto oli hänelle SM-sprintissä jo viides, joista tuorein heltisi ylivoimaisella, yli kahden ja puolen minuutin erolla Saariseen. Haran suoritus oli pientä viilausta vaille erinomainen.

– Yhden virheen tein, kun oikaisin, enkä katsonut riittävän tarkasti, joten tulin väärälle puolelle kuusta – se ei ollut montaa sekuntia, virnisti mestari tyytyväisenä maalissa.

Hämeenkyrön Pinsiön maasto tarjosi pyöräsuunnistajille teknistä ajoa, ja Hara viihtyi siinä mainiosti.

– Hauska ja nopeavauhtinen rata oli saatu tähän maastoon. Tykkään ajaa teknisessä maastossa, hiekka ja irtokivet tekivät ajosta vaativaa, kun vielä piti lukea karttaakin siinä vauhdissa.

Saarinen oli tyytyväinen hopeaansa, sillä edelle ehti vain viime kesän MM-kultamitalisti Hara.

– Ei tarvi olla huolissaan, jos häviää vain Marikalle. Alussa oli hankaluuksia polkujen ja kartan mittakaavan kanssa, mutta ykkösen jälkeen lähti sujumaan. Ihan puhdasta suoritusta en saanut aikaan, Saarinen summasi.

Myös pronssinainen Ruska Saarela tuskaili alun hankaluuksien kanssa.

– Kisa alkoi heikosti, kun lensin kakkosvälillä tangon yli ja kuuppa oli sen jälkeen vähän sekaisin. En pystynyt keskittymään kunnolla. En tehnyt kuitenkaan virheitä, kun tuli varmisteltua pysähdyksillä paljon. Kaatumisen jälkeen yllätti, että pääsin mitaleille, Saarela myönsi maalissa.

Miesten kisan kärkikolmikko oli Jussi Laurila, Kare Kaskinen ja Anders Blomster. Miesten sarjan SM-mitalit kuitenkin jäivät jakamatta, sillä sarja hylättiin tuomarineuvoston päätöksellä, sillä yksi oleellinen ajoura puuttui kartalta. Tuomarineuvoston päätöksestä tehtiin vielä vastalause, joka käsitellään myöhemmin.

Tampereen Pyrintö järjesti SM-pyöräsuunnistuksen yhtä aikaa Grano Games -suunnistuksen kanssa. Tapahtuma oli tiettävästi ensimmäinen samasta kilpailukeskuksesta käyty näiden kahden suunnistuslajin kilpailu. Sunnuntaina Hämeenkyrössä ajetaan SM-pitkä matka.

Pyöräsuunnistuksen SM-sprintti, Hämeenkyrö:

Naiset: 1) Marika Hara Koovee 31.09, 2) Henna Saarinen Koovee 33.43, 3) Ruska Saarela KoS 33.47, 4) Mervi Pesu RR 34.23, 5) Antonia Haga Botnia 35.20, 6) Essi Hakala MSParma 36.01.

Miesten sarja mitätöitiin tuomarineuvoston päätöksellä, josta tehty vastalause käsitellään myöhemmin.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail