Hiihtosuunnistuksen maajoukkueet kaudella 2018-19 nimetty

Hiihtosuunnistuksen maajoukkueet kaudella 2018-19 on nimetty. Maajoukkue koostuu kahdeksasta urheilijasta, jotka kaikki ovat osoittaneet taitonsa saavuttamalla arvokilpailumitaleja hiihtosuunnistusurilla. Uusi tulokas aikuisten maajoukkueeseen on vielä tänä vuonna nuorten sarjoissa kilpaillut moninkertainen nuorten MM-mitalisti Liisa Nenonen, joka pääsi jo keväällä kokeilemaan vauhtiaan aikuisten joukossa USA:ssa hiihdetyssä maailmancupissa.

– Tavoitteenamme on nostaa nuorempia urheilijoita mukaan maajoukkueeseen, jotta toimintaan saadaan jatkuvuutta. Liisa on osoittanut olevansa kovatasoinen urheilija ja varmasti lunastanut paikkansa, maajoukkueen päävalmentaja Jarkko Urpalainen kertoo.

Pienten resurssien lajina hiihtosuunnistuksen maajoukkue, haastajaryhmä ja nuorten maajoukkue tekevät paljon yhteistyötä, kuten leireilevät keskenään. Lisäksi hiihtosuunnistajat tekevät kesäkaudella yhteistyötä niin hiihtäjien kuin Viron hiihtosuunnistusmaajoukkueen kanssa.

Vuodesta 2016 maajoukkueen päävalmentajana toiminut Jarkko Urpalainen ja nuorten päävalmentajana Tapani Partanen jatkavat seuraavat kaksi vuotta tehtävässään, kuten myös muu tiimi. Vahvistukseksi toimintaan saadaan leiri- ja fysiikkavalmentajana aloittava Riikka Varjus.

– Urheilijat määrittävät henkilökohtaiset tavoitteensa ja me yritämme kehittää toimintaa koko ajan eteenpäin tukemaan näitä tavoitteita. Riikan myötä saamme vahvistettua tiimiä entisestään, Urpalainen iloitsee.

Vuonna 2019 hiihtosuunnistuksen MM-kilpailut ja nuorten MM-kilpailut käydään Ruotsissa Piteässa maaliskuussa. Lisäksi kauden päätavoitteisiin kuuluu EM-mittelöt jotka käydään helmikuussa Turkissa.

Hiihtosuunnistuksen maajoukkue 2018-2019:

naiset: Salla Koskela Lounasi-Hämeen Rasti, Liisa Nenonen SK Vuoksi, Milka Reponen Haapamäen Urheilijat, Marjut Turunen SK Vuoksi

miehet: Tuomas Kotro SK Vuoksi, Tero Linnainmaa Kyrös-Rasti, Misa Tuomala Suunta Jyväskylä, Jyri Uusitalo Pellon Ponsi.

 Haastajat:

Naiset: Sonja Mörsky Haapamäen Urheilijat, Suvi Oikarinen Ounasvaaran Hiihtoseura, Sanna Pusa Haapamäen Urheilijat, Mirka Suutari Kouvolan Suunnistajat, Tuuli Suutari Kouvolan Suunnistajat

Miehet: Santeri Aikio Kuusamon Erä-Veikot, Janne Häkkinen Suunta Jyväskylä, Samuli Schroderus SK Pohjantähti, Miska Tervala Rastivarsat, Elmeri Toivanen Kouvolan Suunnistajat, Eevert Toivonen Pirkkalan Hiihtäjät

Nuorten maajoukkue:

Naiset: Maria Hoskari Rastiketut, Kaisa Klemettinen Suunta Jyväskylä, Henna Pylvänäinen Kouvolan Suunnistajat, Aino Rantala Ounasvaaran Hiihtoseura, Siiri Saalo Keravan Urheilijat, Satu Tuomisto Vaasan Suunnistajat

Miehet: Henrik Asklöf Kouvolan Suunnistajat, Väinö Kotro Kymin Suunnistajat, Matias Maijala Lapin Veikot, Samuli Peltola Suunta Jyväskylä, Roni-Ville Rissanen Sonkajärven Pahka, Aapo Viippola Kymin Suunnistajat, Akseli Virtanen Kymin Suunnistajat