Suomelle EM-viestikultaa tarkkuussuunnistuksesta

Suomen viestitrio onnistui mainiosti tarkkuussuunnistuksen EM-kisojen avoimessa sarjassa. Suomi otti viestikultaa joukkueella Pinja Mäkinen, Juha Hiirsalmi ja Antti Rusanen. Mitali oli Suomelle jo toinen kulta, sillä Rusanen voitti viikonloppuna normaalikilpailun.

Suomen joukkue suoriutui kaikista radan 11 rastista virheittä, ja aikarastienkin ratkaisut löytyivät nopeasti, joten kulta tuli jopa yllättävän ylivoimaisesti.

– Tämä voitto tuntuu tosi hienolta! Se on ensimmäinen EM-mitalini ja koska kaikki onnistuimme lähes täydellisesti, olimme jopa ylivoimaisia, iloitsi Pinja Mäkinen, joka oli Suomen paras viestin viejä.

Mäkisen mukaan oikeiden ratkaisujen löytäminen vaati kärsivällisyyttä.

– Avoimella alueella rastit olivat selkeästi luettavia, mutta osa rasteista oli kokonaan laakson toisella puolella – korkeassa mäessä todella kaukana. Niiden lukemisessa piti olla kärsivällinen, Mäkinen arvioi.

Paralympiasarjassa Suomen kolmikko Kari Pinola, Ken Gammelgård ja Pekka Seppä oli neljäs. Kisan voitti Tsekki.

EM-tarkkuussuunnistuksessa on jäljellä tempokisa, joka kilpaillaan tiistaina.

EM-tarkkuussuunnistus, Bratislava Slovakia
Viesti, avoin sarja: 1) FIN 4.10 (Pinja Mäkinen, Juha Hiirsalmi, Antti Rusanen), 2) SWE 6.15 (Stig Gerdtman, Martin Fredholm, Marit Wiksell), 3) GBR 6.42,5 (Charles Bromley Gardner, Tom Dobra, John Kewley), 4) CZE 7.05,5, 5) GER 7.20,5, 6) SVK 7.20,5.
Paralympiasarja: 1) CZE 13.24,5 (Hanka Dolezalova, Pavel Dudik, Jana Kostova), 2) RUS 14.29,5 (Dmitri Docutsev, Natalia Salahova, Pavel Shmatov), 3) SWE 14.48 (Inga Gunnarsson, Ola Jansson, Michael Johansson), 4) FIN 21.22 (Kari Pinola, Ken Gammelgård, Pekka Seppä), 5) ITA 22.56, 6) LAT 23.19,5.