Nuori saa Jämsästä valmennusta ja huippuolosuhteet

Jämsä rakentaa nuorille suunnistajille opiskelu- ja harjoituskeskusta suunnistuksen entisen päävalmentajan Juha Tainin johdolla. Jo nyt Gradia Jämsän urheiluvalmennuksessa opiskelee ja harjoittelee viisi kesän 2017 nuorten Suomen mestaria. Suunnistussäätiö tukee Jämsän suunnistusvalmennushanketta.

Gradia Jämsän urheiluvalmennuksessa voit opiskella joko Jämsän lukiossa tai ammatillisessa koulutuksessa valitsemallasi opintolinjalla Gradia Jämsässä. Otamme urheilijoita sisään jatkuvan haun periaatteella, joten voit ottaa heti yhteyttä ja aloittaa Jämsässä jopa tänä keväänä tai viimeistään ensi syksynä.

Gradia Jämsän urheiluvalmennus lähestyy nuoren urheilijan arkitarpeita joustavan opiskelun ja urheilun yhdistämisen, toimivien harjoituspaikkojen, edullisen asumis-/ruokailukonseptin ja laadukkaan valmennuksen kautta.

Jämsässä on luotu Gradia Jämsän opiskelijoille ainutlaatuinen konsepti, jossa opiskelijalla on ilmainen paikka soluasunnossa koulun vieressä sekä maksuton aamupala ja lounas. Päivällisen saa hintaan 2,5e, joka siis on samalla täysihoidon hinta.

Jämsän lukiossa opiskeleville tarjolla ovat vastaavat majoitus- ja ruokailupalvelut, mutta majoituksen hinta lukiolaisille on 190e/kk(vuonna 2018).

Suunnistajilla on Gradia Jämsän urheiluvalmennuksessa lisäksi 150 euron lukukausikohtainen valmennusryhmämaksu, joka pitää sisällään mm. harjoituspaikoista, kartoista ja leiripäivistä syntyvät kulut.

Sekä Gradia Jämsässä että lukiossa urheiluvalmennuksessa suoritettu ”urheilijan työ” luetaan eduksi opintojen kokonaismäärässä. Tämä helpottaa urheilun ja opiskelun yhdistämistä ja harjoittelua kahdesti päivässä.

Oppilaitoksen majoitusrakennus sijaitsee herkullisten kangaspolkujen ääressä. Matkaa oppilaitokseen on vain 100m, joten urheilijoiden jatkuvassa käytössä olevat liikunta- ja kuntosali ovat lähellä. Myös hiihtoladut alkavat ovelta. Paikkakunnan suunnistusmaastot ovat monipuoliset ja Jämsässä onkin järjestetty niin nuorten MM-kilpailut, useat SM-kilpailut kuin Jukolan Viesti.

Gradia Jämsän urheiluvalmennus kuuluu Jyväskylän Urheiluakatemiaan ja valmennustoiminta toimii akatemiamallin mukaan. Urheiluakatemiasta Jämsässä vierailee säännöllisesti niin fysioterapeutti kuin psyykkinen valmentajakin.

Yhteistreenejä on neljänä aamuna viikossa ja ne keskittyvät pääosin fyysisten ominaisuuksien kehittämiseen. Varsinaiset lajiharjoitukset toteutetaan iltapäivisin.

Jämsän urheiluvalmennuksessa toimii myös kestävyyslajien yhteinen harjoitusryhmä, jossa ovat mukana maastohiihtäjät, suunnistajat, pyörälajien harrastajat ja kestävyysjuoksijat.

Erityisesti aamuisin toteutetaan paljon harjoittelua eri kestävyyslajien kanssa yhteistyössä. Iltapäivätreenit painottuvat lajiharjoituksiin.

Opiskelupaikkoja Jämsästä löytyy niin Gradia Jämsän linjoille kuin lukioonkin. Otamme urheilijoita sisään jatkuvalla haulla vuodenajasta riippumatta.

Tiedustelut:  Valmennuspäällikkö Seppo Savo (seppo.savo(a)gradia.fi tai 0403414455) ja suunnistusvalmentaja Juha Taini (juha.taini(a)gmail.com tai 0405102788)

www.facebook.com/urheiluvalmennusJAO/