Hiihtosuunnistuksen maailmancup päätökseen USA:ssa

Hiihtosuunnistuksen maailmancup jatkuu tiistaina Yhdysvalloissa, Bostonin pohjoispuolella. Päätöskierroksella kilpaillaan kolme henkilökohtaista kilpailua sekä päätöskisana sprinttiviesti. Päätöskierroksen avauskilpailu on sprintti.

Naisten kokonaiskilpailun kärjessä on Ruotsin Tove Alexandersson, Salla Koskela on parhaana suomalaisena seitsemäntenä ja Marjut Turunen kahdeksantena. Miehissä kärkipaikka on Venäjän Andrei Lamovilla ja Suomen Misa Tuomala on kahdeksantena.

Marjut Turunen kertoo lähtevänsä hyvillä mielin kauden viimeisiin arvokisastartteihin ison veden takana.

– Odotan innolla kisoja. Tavoitteena on napsia Top6-sijoituksia. Kaikki matkat kelpaavat, tasaisesti kaikilla matkoilla menestynyt Turunen kertoo.

Suomen joukkueessa Craftsburyssa kilpailee neljä naista ja neljä miestä. Mukana on viimeistä vuottaan nuorten sarjoissa kilpaileva 19-vuotias Liisa Nenonen, joka teki maailmancupin debyyttinsä kauden avauskisoissa Ylläksellä.

Nenonen sai nuorten MM-kisoista kaksi kultamitalia (sprintti ja viesti) helmikuussa. Maailmancupin osakilpailut USA:ssa ovat nuorelle lupaukselle hyvä mittari aikuisten sarjan vaatimuksista.

– Olen tällä kaudella saanut hyviä kisoja alle myös aikuisten sarjassa. Sellaista ihan nappisuoritusta ei ole vielä tällä kaudella tullut, joten sitä tavoitellaan, ja se voisi riittää hyville sijoillekin. Muuta sijatavoitetta en aseta. Yhdysvaltoihin asti ei kannata mennä pummaamaan, Nenonen nauraa.

Suomen joukkue maailmancupin päätöskierroksella on nuori – esimerkiksi miesten nestorina häärii 25-vuotias Tero Linnainmaa. Päävalmentaja Jarkko Urpalainen asettaa joukkueelle tiiviin kokonaistavoitteen.

– Meillä ei ole mitään hävittävää. Tavoitteena on välttää EM-kisoissa Bulgariassa nähdyt päivittäiset tasonheilahtelut ja saada urheilijat kilpailujen kärkipäähän, Urpalainen pohtii.

Suomen joukkue
Järjestäjien sivut
Maailmancupin kokonaistilanne