Suomen miehille EM-viestipronssia

EM-kisaviikko päättyi suomalaismiesten viestipronssiin. Naisten kilpailu mitätöitiin sekoittuneiden karttojen takia.

Vihdoin EM-mitali miehille

Taistelu EM-viestikullasta oli tiukka ja voiton otti Norja vajaa 20 sekuntia ennen Venäjää. Suomen miehet, Tuomas Kotro, Misa Tuomala ja Tero Linnainmaa. onnistuivat viime vuotiseen tapaan ja nappasivat nimiinsä viestin EM-pronssia. Viimevuotisesta joukkueesta mukana oli tällä kertaa vain Linnainmaa.

Aurinkoisessa säässä kilpaillun viestin teki raskaaksi edellisyönä satanut pieni lumikerros ja erot kilpailussa kasvoivat isoiksi. Suomen viestin aloitti Tuomas Kotro, joka teki ison pummin ja toi Suomen vaihtoon kahdeksantena.

-Kunto on hyvä, mutta suorituksen hallinta uupuu. Sitä luulee, että karttatuntuma on hyvä ja sitten siihen lipsahtaa iso virhe. Olo on vähän hämmentynyt, kun kauden parhaimmat ja huonoimmat suoritukset osuivat tälle viikolla. Tämä oli hieno päätös EM-kilpailuille, ensimmäistä kertaa Suomen 1. joukkueessa hiihtänyt Tuomas Kotro iloitsi viikon toisesta mitalista.

Toista osuutta hiihti Misa Tuomala, joka on tehnyt koko viikon tasaisen hyviä suorituksia. Tuomala oli iloinen päivän suoritukseen ja siihen, että vihdoin tuli myös se kauan kaivattu mitali.

-Kyllä tätä kannatti odottaa. Suunnistus sujui ja tein sen minkä pystyin, vaikka raskasta oli. Ei voisi olla parempaa tapaa päättää tämä viikko, Tuomala iloitsi joukkueen menestyksestä ja ensimmäisestä EM-mitalistaan.

Ankkuri Tero Linnainmaa pääsi maastoon kolmantena, kun kisan ulkopuoliset kakkosjoukkueet jätetään huomioimatta, ja hän onnistui pitämään Ruotsin takana maaliin asti.

-Voi, kun olisi koko viikon ollut tällaisia suorituksia. Tiesin tilanteen maastossa ja sen, että kunhan en riko välineitä, meillä on mahdollisuus mitaliin. Lähellä se välinerikko oli, kun lähdin oikomaan ja hyvältä näyttänyt reitti päättyi risukasaan. Mahtavaa, että saimme viimeisenä päivänä koottua itsemme. Kyllä tämä on ehdottomasti voitettu pronssi, Tero Linnainmaa iloitsi.

Suomen naisten kilpailu ei sujunut suunnitelmien mukaisesti, kun aloittaja Milka Reponen tiputti leimaustikkunsa ja tuli vaihtoon vasta yhdeksäntenä. Suomi oli kilpauilussa lopulta neljäs ylivoimaiseen voittoon yltäneen Venäjän, toiseksi tulleen Ruotsin ja  Suomea minuutin nopeamman ajan kellottaneen Norjan jälkeen. Tulokset eivät kuitenkaan ole vertailukelpoisua, sillä järjestäjät olivat jakaneet lähdössä neljälle joukkueelle väärät kartat, joten mm. Suomi kiersi kaksi kertaa saman hajonnan. Naisten kilpailu siis mitätöitiin.

Kisasivut: esoc2018.bg/

EM-hiihtosuunnistus, Bulgaria Velingad, Viesti 8.2.

Miehet: 1) NOR 1.31.18 (Jörgen Madslien, Öyvind Watterdal, Lars Moholdt), 2) RUS 1.31.35 (Vladislav Kiselev, Eduard Hrennikov, Andrei Lamov), 3) FIN 1.34.05 (Tuomas Kotro, Misa Tuomala, Tero Linnainmaa), 4) SWE 1.36.14 (Martin Hammarberg, Erik Blomgren, Erik Rost), 5) CZE 1.41.58 (Jakub Skoda, Radek Laciga, Petr Horvath), 6) SUI 1.45.04 (Gion Schnyder, Andrin Kapperberger, Andrin Bieri).
Naisten kilpailu mitätöitiin joukkueiden kesken vaihtuneiden väärien karttojen takia.