Nuorilla hiihtosuunnistajilla kolmen kullan päivä

Suomen joukkue Veera Klemettinen, Siiri Saalo ja Liisa Nenonen lähti hallitsevana mestarina NMM-viestikullan metsästykseen ja onnistui tehtävässä täydellisesti. Suomi piti kilpailun kärkipaikkaa läpi viestin, joskin ensimmäisessä vaihdossa Norja oli vain sekunnin Suomen perässä.

Toisessa vaihdossa ero takana tuleviin oli kasvanut jo yli kolmeen minuuttiin ja maalissa Suomi sai juhlia liki seitsemän minuuttia ennen hopeajoukkue Venäjän maaliintuloa.

-Sain vähän huonon alun ja jäin muiden perään, mutta hajontojen ansiosta en enää loppumatkasta nähnyt ketään muita. Suoritus oli ihan hyvä, mutta rankkaa oli kyllä taas kerran, hyvän vaihtopaikan joukkueelleen pedannut Klemettinen pohdiskeli.

Siiri Saalo sai hiihdellä toisella osuudella rauhassa ja ero takana tuleviin sen kuin kasvoi.

-Oma osuus meni hyvin, vaikka itseluottamus oli vähän alamaissa edellispäivän keskeytyksen takia. Kaiken sain itsestäni tänään irti, Saalo iloitsi.

Ankkuriosuudella kokenut hiihtosuunnistaja ja moninkertainen arvokisamitalisti Liisa Nenonen teki varman suorituksen ja pääsi jälleen kerran juhlimaan viestikultaa joukkueensa kanssa. NMM-kulta oli Nenoselle kolmas peräkkäinen.

-Tiesin, että meillä on niin hyvä tiimi, että ei meitä voi kukaan voittaa, mutta silti ei ole kisa-aamuna ikinä jännittänyt näin paljon. Oli helppo tehdä oma suoritus, kun oli näin hyvä paikka lähteä maastoon. Kyllä tämä helpottaa tämän viikon tuskaa, Nenonen iloitsi viikon päätöstä.

Miesten kilpailussa Suomi oli maalissa viidentenä, kun ankkuri Elmeri Toivanen hajotti suksen heti alkumatkasta ja teki varasuksen hajettuaan vielä sen jälkeen ison pummin.

Nuorten EM-kisat päättyivät kultaisesti

Suomen nuorten hiihtosuunnistajien EM-kilpailut päättyivät kultaisesti, kun Suomi otti niin miehissä kuin naisissa korkeimman sijoituksen. Naisten joukkueessa hiihti Aino Rantala, Liisa Peltonen ja Maria Hoskari.

-Virheitä ei tullut, mutta kyllä sen huomasi, että kolme kilpailua on jo alla. Alkumatkasta vilkuilin taakse, mutta lopussa alkoi kulkemaan ja yritin vain hiihtää mahdollisimman nopeasti maaliin, Hoskari iloitsi viikon päätöksestä.

-Aivan mahtava viikko. Ei olisi enempää voinut toivoa ensimmäisistä arvokilpailuista. Jokainen kilpailu meni positiivisempaan suuntaan, Liisa Peltonen kertoi.

-Oma suoritus oli ihan sukka, mutta kulta on aivan huippu juttu ja kruunaa tämän viikon, Aino Rantala iloitsi.

Miesten mitalikolmikko oli Samuli Peltola, Akseli Virtanen ja Matias Maijala. Maijalalle viestikulta on toinen putkeen, sillä nuori mies pääsi juhlimaan viestimenestystä myös viime vuonna kotikisoissa Imatralla.

-Tänään meni ihan nappiin. Paras kisa tällä viikolla, Ennen kilpailua kyllä väsytti, mutta sitten sai varmaan niin paljon adrenaliinia vereen, että hyvin jaksoi painaa, Samuli Peltola iloitsi päivän suorituksesta.

Nuorten MM-hiihtosuunnistus, Bulgaria Velingrad, viesti

Naiset: 1) FIN 1.37.28 (Veera Klemettinen, Siiri Saalo, Liisa Nenonen), 2) RUS 1.43.53 (Veronika Kalinina, Darja Kuzminin, Marina Vjatkina), 3) NOR 1.45.43 (Marlin Haavengen, Synne Strand, Tilla Farnes Hennum), 4) BUL 1.53.35 (Evangelina Dyaksova, Borislava Mitkova, Andreya Dyaksova), 5) SWE 1.56.38 (Elin Lundgren, Sofia Westlin, Elin Schagerström), 6) SUI 2.02.02 (Lea Widmer, Flurina Bieri, Eliane Deininger).
Miehet: 1) RUS 1.39.29 (Sergei Mizonov, Nikolai Vlasov, Igor Linkevits), 2) SWE 1.42.42 (Robin Salen, Simon Eriksson, Henning Sjökvist), 3) NOR 1.43.50 (Isak Jonsson, Asklak Heimdal, Jorgen Baklid), 4) SUI 1.49.21 (Lukas Deininger, Nicola Müller, Corsin Boos), 5) FIN 1.51.42 (Aapo Viippola, Henrik Asklöf, Elmeri Toivanen), 6) CZE 2.01.42 (Ondrej Hlavac, Vojtech Bartos, Jan Hasek).

Nuorten EM-hiihtosuunnistus, Bulgaria Velingrad

Tytöt 17: 1) FIN 1.22.22 (Aino Rantala, Liisa Peltonen, Maria Hoskari), 2) RUS 1.25.00 (Zoya Tsernih, Sofia Kuznetsova, Olesia Rjazanova), 3) SUI 1.25.56 (Flurina Müller, Delia Giezendanner, Alina Niggli), 4) SWE 1.35.58, 5) CZE 1.38.17.
Pojat 17: 1) FIN 1.33.50 (Samuli Peltola, Akseli Virtanen, Matias Maijala), 2) RUS 1.38.44 (Ilja Glukih, Maksim Zhilin, Danil Sorokin), 3) LAT 1.42.22 (Emils Zernis, Ugis Bekeris, Pauls Alberings), 4) EST 1.44.26, 5) CZE 1.44.39.

Täydelliset tulokset: esoc2018.bg/