Suomelle sprinttiviestin EM-hopeaa

Marjut Turunen ja Tuomas Kotro hiihtosuunnistivat Suomelle EM-hopeaa sunnuntaina Bulgarian Velingradissa kisatussa sprinttiviestissä.

Turunen ja Kotro taistelivat täydet kuusi osuutta jopa kilpailun voitosta, mutta toiseksi viimeisellä osuudella Tove Alexandersson nosti Ruotsin aivan Suomen kannoille ja kärkijoukkueet lähtivät tasatahtia ankkuriosuudella, jolla Ruotsin Erik Rost toi omilla reitintalinnoilla ja hajonnoilla Ruotsin ensimmäisenä maaliin.

Suomi taisteli loppuun asti ja Tuomas Kotro pystyi pitämään loppusuoralla hurjalla kirillä mitalista taistelleet venäläiset takanaan. Suomi sai siis EM-hopean vain sekunnin erolla ennen Venäjän Anastasia Kravtshenkoa ja Sergei Gorlanovia.

Suomen kakkosjoukkueena matkaan lähtenyt kaksikko, Turunen ja Kotro, ottivat Suomen kärkipaikan, kun ykkösjoukkueessa hiihtäneellä Salla Koskelalta katkesi suksi kilpailun kolmannella osuudella. Marjut Turunen oli viime vuonnakin tuomassa EM-sprinttiviestin mitalia Suomelle, mutta Tuomas Kotrolle mitali oli ensimmäinen laatuaan.

-Alku jännitti, kun lähdin numerolla 15, mutta pääsin hyvin ohi muista ja sain mennä kärjessä. Molemmat pysyimme tekemään virheettömän suorituksen. Kyllä nämä viestit aina sytyttävät taistelemaan, viestinvaloittajana toiminut Marjut Turunen kertoi maalissa.

-Matka sujui aktiivisesti ja loppu raivoisasti. Kunto on ollut koko kauden hyvä ja niin eilen kuin tänään tuli uran paras sijoitus. Todella hyvältä tuntuu, sillä aikuisten mitali on ollut pitkään haaveenani, Kotro iloitsi mitalista.

Hiihtosuunnistuksen sprinttiviesti hiihdetään kuuden osuuden viestinä, jossa naiset hiihtävät ensimmäisen, kolmannen ja viidennen osuuden ja miehet loput kolme.

Kisasivut: http://esoc2018.bg/

EM-hiihtosuunnistus, Velingrad Bulgaria

Sprinttiviesti:
1) SWE 47.19 (Tove Alexandersson, Erik Rost), 2) FIN 47.58 (Marjut Turunen, Tuomas Kotro), 3) RUS 47.59 (Anastasia Kravtsenko, Sergei Gorlanov, 4) BUL 48.32 (Antonia Grigorova, Stanimir Belomazhev), 5) NOR 49.08 (Anna Ulvensoen, Jörgen Madslien), 6) EST 49.36 (Daisy Kudre, Mattis Jaama).
Kilpailun ulkopuolella FIN1 48.19 (Salla Koskela, Misa Tuomala), FIN3 49.28 (Milka Reponen, Tero Linnainmaa).