Nuoret johtoasemissa Nordic Junior Meetingissä

Suomen nuoret hiihtosuunnistajat menestyivät mainiosti Nordic Junior Meetingin keskimatkalla Lygnan hiihtostadionilla Norjassa. Pisteissä Suomi johtaa ensimmäisen päivän jälkeen selvästi kasattuaan 39 pistettä Norjan 28 ja Ruotsin 21 pistettä vastaan.

Sekä 20- että 18-vuotiaitten sarjassa Suomen tytöt ottivat kaksoisvoitot Liisa Nenosen ja Maiju Kovasen sekä Maria Hoskarin ja Aino Rantalan voimin. Elmeri Toivonen puolestaan voitti 20-vuotiaitten poikien sarjan ja 18-vuotiaissa paras suomalainen oli Samuli Peltola toisena.

– Marialla ja Elmerillä oli alussa pientä haparointia, mutta loppua kohden rytmi löytyi. Liisalla oli kova lataus ja suoritus oli sen mukainen, summasi nuorten valmentaja Tapani Partanen avauspäivän suomalaiskärjen osalta.

Nordic Junior Meeting jatkuu sunnuntaina pitkällä matkalla.

Tulokset järjestäjien sivuilla.