Mikko Eskola on Vuoden vakuuttavin seuratoimija

Tampereen Pyrinnön suunnistusperheen monitoimimies Mikko Eskola – eli suunistusväen kesken Lammikko – on valittu Vuoden 2017 vakuuttavimmaksi seuratoimijaksi. Eskola sai suurimman äänisaaliin kuudesta finalistiehdokkaasta. Kaikkiaan kisassa oli ehdokkaita lähes 800 yli 50 eri lajista. Palkinnon taustalla ovat Suomen Olympiakomitea ja OP,  jotka haluavat kiittää arvokasta työtä tekeviä seuratoimijoita.

Lammikko tunnetaan väsymättömänä seuratoimijana. Hänen kättensä jälki näkyy niin Pyrinnön kilpailuissa kuin harjoituksissakin, niin lasten oravapolulla kuin nuorten leireilläkin.

– Kyllä tuntuu hienolta. Yllätyin jo ehdokkuudesta ja siitä, että 800 toimijoiden joukosta pääsin kuuden joukkoon. Innostukseni juontaa juurensa junioriajoilta. Haluan auttaa nuoria ja silottaa vähän heidän tietään, että ihan kaikkea ei tarvitse opetella kantapään kautta kuten minun aikanani, Eskola kuvaa.

Mikko Eskola on 30 vapaaehtoisvuotensa aikana päässyt iloitsemaan monen suurviestin ja arvokisan jälkeen pyrintöläisten menestyksestä.

– Kun 2003 Pyrintö voitti Venlojen viestin, se oli hieno voitto, mutta vähintään yhtä hieno oli se tie, jolla siihen päästiin, Eskola muistaa.

Lammikko tunnetaan myös monien suunnistustapahtumien alkuunpanijana – hienoiksi esimerkeiksi kelpaavat mm. Mikonpäivän suunnistus ja Keski-Tampereen sprinttiviikko. Ensi keväälle hän on ideoinut Pyrinnön järjestämään pääsiäiskisat Ahvenanmaalle. Vuosikymmenten aikana tehtyjen työtuntien määrää hän ei edes arvioi.

– Joku on joskus minulle sanonut, että uhraat niin paljon tälle. En mä mitään uhraa, mä saan.

Mikko Eskola (vas.) tunnetaan innostavana valmentajana: hän on ensimmäisenä tukemassa ja onnittelemassa Pyrinnön urheilijoita maalissa.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail