Kesän 2018 VOL -leirit ja ensimmäiset valinnat

Kesän 2018 VOL -leirit järjestetään Vuokatin ja Kisakeskuksen Urheiluopistoilla 18. – 21.6.2018. Leiriviikot järjestetään molemmilla opistoilla samanaikaisesti maanantaista torstaihin.

Vuokatin urheiluopistolla leireilevät Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Kainuun, Kaakon, Päijät-Hämeen, Savo-Karjalan, Satakunnan ja Uudenmaan urheilijat.

Kisakeskuksen urheiluopistolla leireilevät  FSO:n, Hämeen, Keski-Suomen, Lapin, Pohjois-Pohjanmaan ja Varsinais-Suomen urheilijat.

VOL-leirien ensimmäiset urheilijavalinnat on tehty. Välitäthän viestiä oman seurasi valituille urheilijoille!

Kesän 2018 VOL-leirien ensimmäiset urheilijavalinnat

Valinnat leirille on tehty vuoden 2017 loppurankin perusteella siten, että 16-sarjasta on valittu Suomessa asuvista vuonna 2002 syntyneistä 57 parhaiten sijoittunutta tyttöä ja 53 parhaiten sijoittunutta poikaa. Tyttöjen ja poikien suhde määräytyy sen perusteella, miten monta vuonna 2002 syntynyttä tyttöä tai poikaa on 16-sarjan loppurankilla.

Aluepaikalle voidaan valita harkinnan mukaan, jos alueelta ei muutoin olisi tyttöä tai poikaa leirillä. Vuoden 2018 leireille on aluepaikoille valittu pojat Keski-Pohjanmaalta, Keski-Suomesta, Pohjois-Pohjanmaalta ja Savo-Karjalasta.

Leireille tehdään lisävalinnat 26.5.2018 kilpailtavan SM-keskimatkan jälkeen ajettavalta online -rankilta. Tuolloin valitaan D16-sarjasta 22 vailla paikkaa olevaa tyttöä ja H16-sarjasta 23 poikaa, jotka ovat syntyneet vuonna 2002 tai 2003. Tyttöjen ja poikien lisävalinnan määrät perustuvat vuoden 2017 loppurankilla olevien 2002 ja 2003 syntyneiden tyttöjen ja poikien määriin. Lisävalintojen yhteismäärä on 45 urheilijaa.

VOL-leirit tarjoavat 15–16-vuotiaille nuorille mahdollisuuden hioa suunnistustaitoaan osaavien leiriohjaajien opastuksella. Monipuolisten taitoharjoitusten lisäksi leiriläiset saavat tietoa fyysisestä harjoittelusta. Leiripäivien ohjelmaan sisältyy myös testejä, luentoja ja leikkimielisiä kisailuja. Leiriviikon aikana nuorilla on mahdollisuus tutustua eri puolilta Suomea tuleviin saman ikäisiin nuoriin.

Suosittelemme leiriläisten tutustuvan www.kasvaurheilijaksi.fi – sivustoon ja mahdollisuuksien mukaan tekevän Kasva Urheilijaksi – testejä talven aikana. Elämänrytmitestin ja motivaatiotestin pääsee jokainen tekemään heti rekisteröitymällä ja kirjautumalla Kasva Urheilijaksi -palveluun. Ominaisuustesteihin voi tutustua sivustolta löytyvin videoiden avulla ja testejä voi tehdä esimerkiksi seuran harjoituksissa.

Leireille valituille urheilijoille lähetetään henkilökohtaiset kutsut huhtikuussa 2018. Kevään online -rankin perusteella valituille lähetetään kutsu heti lisävalintojen jälkeen touko-kesäkuun vaihteessa.