Vuoden 2018 suunnistusmaajoukkue nimetty

Suomi lähtee tulevaan suunnistuskauteen 19 urheilijan maajoukkueella. Maajoukkueen kokoonpano on naisissa lähes sama kuin edellisellä kaudella. Miesten puolella on hiukan enemmän vaihtelua. Uusia nimiä maajoukkueryhmässä ovat mm. kansainvälisissä koitoksissakin hyviä näyttöjä antaneet Paimion Rastin Jesse Laukkarinen ja OK Trianin Otto Simosas sekä nuorista aikuisiin siirtyvä Helsingin Suunnistajien väreissä juokseva Olli Ojanaho.

-Maajoukkueryhmä koostuu hyvinkin erilaisessa elämäntilanteessa ja urakehityksen vaiheessa olevista urheilijoista. Yhteisenä nimittäjänä on tavoite menestyä ensi kauden ja tulevien vuosien arvokisoissa, ja ottaa askel kerrallaan maailman ehdoton kärki kiinni, Petteri Kähäri pohtii.

Maajoukkueen lisäksi suunnistuksen valmennusringissä pyörivät haastajaryhmän urheilijat, joilla on mahdollista osallistua mm. maajoukkueleiritykseen. Lisäksi marraskuussa julkaistaan 21–23-vuotiaiden laajennettu Team Kisakallio, joka jatkossa toimii vahvana linkkinä nuorten ja aikuisten maajoukkueen välillä.

Maajoukkueen ensi vuoden päätavoitteena on toukokuussa Ticinossa Etelä-Sveitsissä käytävät EM-kilpailut ja elokuussa Latviassa käytävät MM-kilpailut.

– Nyt, kun kauden tulokset ovat kirjoissa ja kansissa, on peiliin katsomisen ja analyysin paikka. Tulevissa arvokisamaastoissa on varmuudella tarjolla mäkeä ja paikoin raskasta aluskasvillisuutta. Jokaisen urheilijan kohdalla on erikseen arvioitava, mitä muutoksia harjoittelun painotuksiin tehdään, mutta oma suositukseni yleisellä tasolla on lisätä mäki- ja maastoharjoittelun määrää niin fysiikan kuin taidon näkökulmasta, Kähäri maalailee tulevan kauden ja tulevien arvokilpailumaastojen haasteita.

Suunnistusmaajoukkue 2018

Naiset (9): Sari Anttonen Keuruun Kisailijat, Sofia Haajanen SK Pohjantähti, Anna Haataja SK Pohjantähti, Venla Harju Tampereen Pyrintö, Saila Kinni Tampereen Pyrintö, Miia Niittynen Koovee, Kirsi Nurmi IFK Göteborg, Merja Rantanen Jämsän Retki-Veikot, Marika Teini SK Pohjantähti

Miehet (10): Mårten Boström IFK Lidingö, Miika Kirmula Angelniemen Ankkuri, Elias Kuukka Tampereen Pyrintö, Jesse Laukkarinen Paimion Rasti, Aleksi Niemi Tampereen Pyrintö, Olli Ojanaho Helsingin Suunnistajat, Fredric Portin Paimion Rasti, Eetu Savolainen Ikaalisten Nouseva-Voima, Otto Simosas OK Trian, Olli-Markus Taivainen Navi

Haastajat

Naiset (6): Henna Haikonen Anttolan Urheilijat, Lotta Karhola Tampereen Pyrintö, Sanni Kivelä Angelniemen Ankkuri, Anna Närhi IFK Göteborg, Maija Sianoja MS Parma, Tuulia Viberg MS Parma

Miehet (7): Aleksi Anttolainen Lahden Suunnistajat -37, Einari Heinaro Helsingin Suunnistajat, Joni Hirvikallio Koovee, Olli-Pekka Koistinen Hiidenkiertäjät, Topi Raitanen Helsingin Suunnistajat, Toni Saari Vaajakosken Terä, Mikko Siren Angelniemen Ankkuri

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail