Team Kisakallio nivelvaiheeksi nuorista aikuisiin

Suunnistusliitto tehostaa nuorten aikuisten sarjaan siirtyvien lupausten valmennusta. Nuoret 21-23 -vuotiaat lupaukset on koottu omaan Team Kisakallio -ryhmään, jonka tavoite on auttaa ja tukea nuoria urheilijoita kehittymään kohti aikuishuippua. Ryhmä toimii nivelvaiheena nuorten ja aikuisten maajoukkueiden välillä. Ryhmän valmennuksesta vastaavat nuorten olympiavalmentajat Antti Örn ja Jari Sipilä.

– Tavoitteena on lisätä 21-23-vuotiaiden maajoukkuevalmennuksen tukea ja kohdentaa nuorten olympiavalmentajien työpanosta  maajoukkuetasoisten urheilijoiden päivittäisen valmennuksen tukemiseen akatemioissa, selventää Suunnistusliiton huippu-urheilupäällikkö Katri Lindeqvist.

Team Kisakallio -ryhmän pitkän aikavälin tavoitteena on kehittää mahdollisimman monta urheilijaa aikuisten maajoukkuehuipulle. Lyhyen aikavälin tavoitteina ryhmän urheilijoilla ovat ensi kaudella Euromeeting sekä Kuortaneella Fin5-suunnistusviikon yhteydessä järjestettävät opiskelijoiden MM-kisat.

Team Kisakallioon on nimetty kaudeksi 2018 yhteensä 17 suunnistajaa. Mukana ovat myös ikäryhmään kuuluvat A-maajoukkueeseen jo aiemmin nimetyt Anna Haataja, Aleksi Niemi ja Olli Ojanaho.

Team Kisakallio -ryhmä 2018

Naiset: Alexandra Enlund IF Femman, Anna Haataja SKPohjant (myös A-maajoukkue), Enni Jalava TuS, Emmi Jokela Emmi IFKGöteborg, Noora Koskinen Hiisi, Lotta Kirvesmies LS-37, Emilia Ståhlberg EsSu, Karoliina Ukskoski Koovee.

Miehet: Topias Ahola Navi, Ollipekka Heikkilä HS, Aleksi Karppinen IkNV, Anton Kuukka TP, Aleksi Niemi TP (myös A-maajoukkue), Olli Ojanaho HS (myös A-maajoukkue), Aleksi Sorsa EsSu, Topi Syrjäläinen HS, Arto Talvinen MSParma.

Valmentajat: Antti Örn ja Jari Sipilä.