Nuorten maajoukkue 2018 nimetty

Vuoden 2018 nuorten maajoukkue on nimetty. Mukana maajoukkueessa on tulevana vuonna 23 urheilijaa ikähaitarilla 15–20-vuotta.

– Olemme ottaneet ikäluokkien parhaita suunnistajia mukaan maajoukkueeseen. Ajatuksena on, että nuoret voivat olla pitkäjänteisesti mukana toiminnassa, nuorten maajoukkueen päävalmentaja Antti Örn kertoo valinnasta.

Kausi 2017 oli suunnistuksessa Suomen nuorten maajoukkueelle historiallinen hyvä. Nuorten arvokilpailuissa Tampereella ja Slovakiassa saatiin kuusi eri mitalistia ja 12 eri urheilijaa podiumpaikalle eli kuuden parhaan joukkoon.

– Meillä on siitä mahtava tilanne, että nuorten taso on todella kova. Se myös tarkoittaa sitä, että paljon potentiaalisia urheilijoita jää maajoukkueen ulkopuolelle, Örn harmittelee.

Tulevana vuotta 16- ja 18-vuotiaitten nuorten EM-kilpailut käydään kesäkuun lopussa Bulgariassa, minkä lisäksi nuorten MM-kilpailut järjestetään heinäkuussa Unkarissa.

– Nuorten maajoukkueen päätavoite on auttaa urheilijoita kehittymään kohti aikuishuippua. Toki ensi kaudella meillä on muutama välitavoitekin, joihin keskitymme parhaalla mahdollisella tavalla eli nuorten arvokilpailut Unkarissa ja Bulgariassa, Örn muistuttaa maajoukkueen perimmäisistä tavoitteista eli kasvattaa nuoria kohti aikuishuippua.

Nuorten maajoukkue 2018:

Naiset: Lotta Eerola Tampereen Pyrintö, Anni Haanpää Tampereen Pyrintö, Ida Haapala Espoon Suunta, Leenukka Hanhijärvi Espoon Akilles, Mikaela Karjalainen Jämsän Retki-Veikot, Veera Klemettinen Suunta Jyväskylä, Melina Lahdenperä Espoon Suunta, Elisa Mattila Kouvolan Suunnistajat, Maria Määttänen Espoon Suunta, Inka Nurminen Jämsän Retki-Veikot, Amy Nymalm Pargas IF, Jasmiina Rantala Rasti-Lukko, Anu Tuomisto Vaasan Suunnistajat

Miehet: Aaro Aho Valkeakosken Haka, Topias Arola Paimion Rasti, Mikko Eerola Tampereen Pyrintö, Tuomas Heikkilä Helsingin Suunnistajat, Niklas Heikkilä Kouvolan Suunnistajat, Otto Kaario Suunta Jyväskylä, Aaro Julkunen MS Parma, Leo Matinheikki Tampereen Pyrintö, Teemu Oksanen Ikaalisten Nouseva-Voima, Akseli Ruohola MS Parma