Lotta Karhola ja Markus Räsänen SM-yön nopeimmat

Tampereen Pyrinnön Lotta Karhola ja Kalevan Rastin Markus Räsänen ottivat nimiinsä pääsarjojen SM-yön mestaruudet lauantaiyönä Laihialla.

26-vuotiaan Karholan voitto tuli selvällä erolla ennen MS Parman väreissä juoksevaa Maija Sianojaa.  Sianoja hävisi ensimmäisen henkilökohtaisen Suomen mestaruuden ottaneelle Karholalla lähes 5,5 minuuttia. Pronssia naisten kilpailussa otti myös MS Parman väreissä juokseva Tuulia Viberg.

Miesten SM-kultaa yökilpailussa otti ensimmäistä kauttaan Kalevan Rastin väreissä kilpaileva pienoinen yllättäjä Markus Räsänen. Suomen mestaruus oli pitkien matkojen vauhtimiehelle ensimmäinen laatuaan. Muut mitalit menivätkin tutuille yömenijöille, kun hopeaa otti Turun Metsänkävijöiden Jussi Suna ja pronssia Lynxin Aapo Leskinen. Sunan ero voittajaan oli reilun 1,5 minuuttia, kun taas Leskisellä jäi hopeamitali lähes yhtä kauas.

Miehissä kovinta vauhtia piti Kooveen väreissä juokseva ukrainalainen maajoukkuesuunnistaja Oleksandr Kratov, jolla ei kuitenkaan ole oikeutta taistella SM-mitaleista.

Tulokset, SM-yö, Laihia 23.9.

Naiset: 1) Lotta Karhola Tampereen Pyrintö  1.01.26, 2) Maija Sianoja MS Parma 1.06.50, 3) Tuulia Viberg MS Parma 1.07.17, 4) Sanni Kivelä Angelniemen Ankkuri 1.11.17, 5) Suvi Heittola Rasti-Kurikka 1.11.46, 6) Sanna Kauppila Angelniemen Ankkuri 1.12.26

Miehet: 1) Markus Räsänen Kalevan Rasti 1.15.40, 2) Jussi Suna Turun Metsänkävijät 1.17.03, 3) Aapo Leskinen Lynx 1.18.46, 4) Topi Anjala Koovee1.18.56, 5) Topi Saari Vaajakosken Terä 1.20.03, 6) Samu Heiska Vehkalahden Veikot 1.20.06

Lisätietoa ja täydelliset tulokset SM-yön kisasivuilta