Suomella kahden kullan päivä nuorten MM-viesteissä

Nuorten MM-pyöräsuunnistusviestit sujuivat suomalaisilta paremmin kuin moni osasi odottaa, sillä niin miehet kuin naiset onnistuivat nappaamaan kultaa vaiherikkaissa viesteissä.

Suomen nuoret miehet esittivät varmoja otteita läpi viestin ja voitto heltisi isolla erolla ennen hopealle ajanutta Tsekkiä ja pronssille yltänyttä Ranskaa. Suomen joukkueessa suunnistivat Jesper Lindahl, Teemu Kaksonen ja Sakari Puolakanaho. Lindahlille ja Kaksoselle MM-mitali oli ensimmäinen laatuaan.

Suomen aloittaja Lindahl teki varmaa suoritusta läpi viestin. Lopussa mies eksyi maaliviitotuksen sijaan lähtöviitoituksella ja Tsekki pääsi vaihtamaan hieman ennen Suomea.

– Alun menin ilman pummeja, mutta loppumatkasta tuli pieniä virheitä ja Tsekki otti kiinni. Tiesin, että jos kaikki joukkueessa tekevät hyvän suorituksen, taistelemme mitaleista, Lindahl iloitsi kullasta.

Toisella osuudella läpi viikon tasaisen varmoja ajosuorituksia tehnyt Teemu Kaksonen näytti osaamistaan ja jätti muut joukkueen taakseen virheettömällä suorituksella. Ero takana oleviin kasvoi yli viiteen minuuttiin.

– Pystyin keskittymään omaan suoritukseeni ja meno tuntui aika helpolta. Aivan hyvä suoritus, Kaksonen analysoi.

Ankkuriosuudella kokenut viestinviejä Sakari Puolakanaho teki omaa suoritustaan ja tuloksena oli NMM-viestikulta toisen kerran peräkkäin.

– Alussa vähän hermoilin ja tein pieniä virheitä. Sain kuitenkin menon rauhoitettua, sillä tiesin, että ei ole pakko vetää täysillä. Jesper ja Teemu tekivät hyvät suoritukset. Mitali tuntuu hyvältä eilisen pettymyksen jälkeen, rengasrikon takia mitalivauhdista MM-yhteislähtökilpailussa pudonnut mies iloitsi.

Naisille yllätysmitali

Suomen naisten NMM-kulta ratkesi vasta viestin viimeisellä osuudella Saara Yli-Hietasen tehdessä upean ajon ja jättäessä Venäjän yli kolmen minuutin päähän. Nuorten MM-viestipronssia otti Tsekki. Suomen joukkueessa suunnistivat Yli-Hietasen lisäksi Kaarina Nurminen ja Jutta Nurminen.

Ensimmäisellä osuudella Suomen viestiä vei vasta 14-vuotias Kaarina Nurminen.

– Kolmos rastille tein todella huonon reitinvalinnan ja sen jälkeen sai ajaa kovaa muita kiinni. Loppumatkasta tuli teknisiä ongelmia, kun löysällä ollut rengas vaati kiristämistä, kolmantena vaihtanut Nurminen kertoi matkan haasteista.

Toisella osuudella flunssaisena matkaan lähtenyt Jutta Nurminen teki parhaansa ja toi Suomen vaihtoon neljäntenä.

– Flunssa häiritsi menoa ja ylämäissä tipuin täysin muiden kyydistä. Yritin paikata suoritusta puhtaalla suunnistuksella, ilman isompia virheitä matkasta selvinnyt Nurminen totesi,

Ankkuriosuudella lähes kolmen minuutin takaa-ajoasemasta matkaan lähtenyt Yli-Hietanen teki hienon ajon ja nosti Suomen naiset nuorten viestimaailmanmestareiksi. Suomen naisten edellinen viestimitali nuorten MM-kisoissa on vuodelta 2014. Kilpailuun oman draamansa toi kärjessä ajaneiden Venäjän ja Ranskan hylkäykset kielletyllä alueella käynnin takia.

– Sain pidettyä suorituksen hallinnassa ja pysähtyä kun olin epävarma. En ihan uskonut voittoon, mutta tänään kaikki onnistuivat. Tosi hienoa voittaa hyvien kavereiden kanssa, Yli-Hietanen iloitsi.

Pyöräsuunnistuksen nuorten (20-v) MM, Vilna, Liettua

Naiset: 1) FIN 2.19.32 (Kaarina Nurminen, Jutta Nurminen, Saara Yli-Hietanen), 2) RUS 2.23.08 (Alena Fedoseeva, Anna Semenova, Marina Oparina), 3) CZE 2.23.26 (Veronika Grycova, Vilma Kralova, Veronika Kubinova), 4) LTU 2.24.44 (Viktorija Michnovic, Egle Rubazeviciute, Austeja Kalvaityte), 5) EST 3.13.41 (Jonne Rooma, Doris Kudre, Mari Linnus)

Miehet: 1) FIN 2.10.57 (Jesper Lindahl, Teemu Kaksonen, Sakari Puolakanaho), 2) CZE 2.19.01 (Jan Hasek, Matyas Ludvik, Martin Kanta), 3) FRA 2.21.07 (Jeremi Pourre, Anathael Dott, Samson Deriaz), 4) LTU 2.32.32 (Ignas Ambrazas, Martynas Jurgaitis, Nojus Kalvaitis), 5) RUS 2.34.48 (Ivan Golubev, Andrei Prozorov, Juri Balev), 6) SWE 2.40.25 (Emil Arvidsson, Joakim Skarlen, Rikard Bergström)

MM-kilpailuissa on torstain välipäivä, mutta kilpailut jatkuvat perjantaina ajettavalla pitkällä matkalla.

Täydelliset tulokset

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail