Rantanen neljäs mc-sprintissä

Merja Rantanen suunnisti mainiosti maailmancupin sprintin sunnuntaina Latvian Cësisissa. Rantanen oli tiukan kisan neljäs. Kisassa omaa luokkaansa oli Ruotsin Tove Alexandersson, joka jätti toiseksi tullutta Venäjän Natalia Gemperleä peräti 39 sekuntia. Rantanen jäi venäläiselle yhdeksän sekuntia ja väliin ehti vielä Sveitsin Sabine Hauswirth.

Miesten kisan voitti Tsekin Vojtech Kral, jonka voittoa voidaan pitää pienenä yllätyksenä. Kral on parhaimmillaan aiemmin ollut kuudentena arvokisasprinteissä. Kral kukisti viiden sekunnin turvin Ruotsin Jerker Lysellin. Paras suomalaismies oli Olli Ojanaho, joka oli sijalla 23 noin minuutin kärjelle jääneenä.

Suomen Venla Harju oli kisassa 13. Nuori Anna Haataja onnistui lauantain viestin tapaan mainiosti ollen 15, mikä on Haatajan ylivoimaisesti paras sijoitus maailmancupissa.

Rantanen oli syystäkin tyytyväinen suoritukseensa Cësisin keskustakortteleissa.

– Olen tosi iloinen, että pystyin tekemään hyvän suorituksen. Aina jotain reitinvalintaa voi jälkikäteen miettiä, mutta olen tosi tyytyväinen tekemiseeni. Jo verryttelyssä huomasin uppoutuvani omaan kuplaani, muu maailma hävisi ympäriltä ja se on hyvä merkki, kokenut Rantanen kertoi kisan jälkeen.

Sprinttifinaalin rata oli varsin fyysinen, sillä mäkeä kertyi linnavallien rinteissä reippaasti.

– Kropasta otettiin irti, mitä otettavissa oli. Silti nautin kisasta, Rantanen iloitsi neljättä sijaansa.

Miesten kisassa paras suomalainen oli nuorten moninkertainen maailmanmestari Olli Ojanaho, joka oli sijalla. Ojanaho lähti matkaan hyökkäysmielellä ja hän olikin alkumatkan väliajoissa hyvin. Loppuradalla tuli virheitä ja ero kärkimiehiin kasvoi.

– Sain hyvän startin kisaan ja ekat viisi väliä meni, kuten halusin. Vitoselle oli aika rankka nousu ja aloin väsyä. Sitten tuli useita muutaman sekunnin pikkujuttuja. Lopussa aloin väsymään, kun oli tosi jyrkkiä seinäpenkkoja. Olen kuitenkin tyytyväinen, haastava rata – ehkä sen 20-30 sekkaa olisi paremmin voinut vetää, Ojanaho pohti kisan jälkeen.

Suunnistuksen maailmancup, Latvia Cësis
Sprintti
Naiset: 1) Tove Alexandersson SWE 15.22, 2) Natalia Gemperle RUS 16.01, 3) Sabine Hauswirth SUI 16.04, 4) Merja Rantanen FIN ja Catherine Taylor GBR 16.10, 6) Galina Vinogradova RUS 16.13, 13) Venla Harju FIN 16.31, 15) Anna Haataja FIN 16.36, 17) Marika Teini FIN 16.40, 20) Sari Anttonen FIN 16.49, 26) Sofia Haajanen FIN 17.07, 36) Kirsi Nurmi FIN 17.40.

Miehet: 1) Vojtech Kral CZE 15.08, 2) Jerker Lysell SWE 15.13, 3) Matthias Kyburz SUI 15.15, 4) Martin Regborn SWE 15.26, 5) Frederic Tranchand FRA 15.28, 6) Gustav Bergman SWE 15.35, 23) Olli Ojanaho FIN 16.10, 31) Mårten Boström FIN 16.22, 37) Elias Kuukka 16.43, 39) Jesse Laukkarinen FIN 16.47.

Kuva: Ojars Millers

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail