Luottavaisin mielin kohti NMM-kotikisoja

Suunnistuksen nuorten MM-kilpailut alkavat virallisesti tänään sunnuntaina, kun kilpailujen avajaiset pidetään iltapäivällä Tampereen Särkänniemessä. Tositoimiin Suomen nuoret urheilijat pääsevät kuitenkin vasta maanantaina, jolloin kisaviikko alkaa keskimatkan karsinnalla. Päävalmentaja Antti Örn lähtee joukkueineen luottavaisin mielin taistelemaan nuorten MM-mitaleista.

– Meillä on kova joukkue, joten odotan kisaviikkoa innostuneena. Tärkein työ on tehty ja kaiken pitäisi olla kunnossa, Örn iloitsee.

Koska kilpailut pidetään Tampereella, matkustukseen ei ole tarvinnut uhrata aikaa. Joukkue kokoontuikin yhteen vasta muutama päivä ennen H-hetkeä. Viimeiset päivät on käytetty lähinnä viimeistelyharjoituksiin, mallikarttoihin tutustumiseen ja tunnelman luomiseen. Örn odottaa kotikisoihin paljon kannustavaa yleisöä, jonka avulla kisapaikalle saadaan suuren suunnistusjuhlan tunnelmaa.

– Kotikisojen etu on se, että meidän ei tarvitse miettiä matkustuksen rasitusta ja maastotyyppi on meillä tuttu. Meillä on joukkueessa hyvä fiilis ja samanlaista toivomme myös yleisölle. Toivottavasti kilpailuihin tulee kovasti kannustajia ja saadaan aikaiseksi kunnon pauhu, Örn toivoo kaikkia mukaan kannustamaan suomalaisia menestykseen.

Suomen joukkue on hyvä kombinaatio eri-ikäisiä nuoria. Suurin osa joukkueesta on kuitenkin kokeneita arvokisakävijöitä ja menestystäkin on tullut. Tuoreimpia menestyjiä ovat mm. pari viikkoa sitten nuorten EM-kullan sprintistä ja EM-hopean pitkällä matkalla voittanut Anu Tuomisto ja aikuisten MM-kilpailuissa tällä viikolla vauhtiaan näyttänyt, viimeistä vuottaan nuorissa suunnistava Olli Ojanaho.

– Urheilijat ovat osoittaneet, että vauhtia ja taitoa löytyy. Mitalit ovat aina pienestä kiinni, mutta perustekemisellä ollaan jo pitkällä, Örn lupailee.

Suomi on niittänyt muutamana viime vuonna menestystä nuorissa ja sitä lähdetään hakamaan myös kotikisoista. Tavoitteena on olla jälleen paras maa.

– Suurin tavoitteemme on ollut nostaa Suomen nuoret maailman parhaiksi ja kolmena viime vuonna olemme olleet maidenvälisessä pistekilpailussa ensimmäisenä tai toisena. Mitalit kertovat yksittäisistä onnistumisista, mutta pistetaulukko kertoo parhaiten joukkueen tasosta, Örn kertoo tämän vuoden tavoitteesta.

Nuorten MM-kilpailut 9.-15.7.2017 Tampere

10.7. Keskimatkan karsinta
11.7. Keskimatkan finaal
12.7. sprintti
14.7. pitkä matka
15.7. viesti

Seuraa nuorten MM-kilpailuja: http://www.jwoc2017.fi/

Suomen joukkue

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail