Haku Suunta Huipulle huippuseuraprojektiin

Suunnistusliitto käynnistää syksyllä 2017 Suunta Huipulle huippuseuraprojektin pilottivaiheen. Haemme pilottiin kasvattaja- ja huippuvaiheen seuroja, joiden toiminta ja menestys ovat jo hyvällä tasolla ja jotka pystyvät jakamaan osaamistaan ja mallintamaan hyviä toimintamalleja muiden käyttöön. Pilottiseurojen haku on nyt käynnistynyt. Hae mukaan 23.7.2017 mennessä.

Suunta Huipulle huippuseuraprojektissa nostetaan esille seuravalmennuksen merkittävyyttä ja roolia urheilijan polulla. Päämääränä on tukea seuroja siten, että vuonna 2020 Suomessa on kymmenkunta huippuseuraa, jotka toimivat alueellisina tukikohtina laadukkaalle seuravalmennukselle, seurayhteistyön edistämiselle sekä kansainväliselle menestykselle.

Projektin pilottivaiheessa on tavoitteena kehittää seuroja huippuseurakriteerit täyttäväksi ja mallintaa hyviä käytäntöjä ja sisältöjä avoimesti kaikille. Seuran kehittämisessä on kolme tasoa: seuravalmennus, seuratoiminnan organisoituminen ja seuran toimintaedellytykset. Kehitysmyönteisen ja vähintään kansallista menestystä tuottavan valmennusjärjestelmän lisäksi seurasta pitää löytyä kaksi valmentajaa ja yksi johtokunnan jäsen, jotka ovat valmiita sitoutumaan ja viemään asioita seurassa eteenpäin sekä edistämään alueella valmennusyhteistyötä.

Pilottivaiheeseen valitaan mukaan 4-6 seuraa. Pilottivaihe on kestoltaan puolitoista vuotta ja se tulee sisältämään työpajakokoontumista, joissa seurat työstävät yhdessä suunnitelman mukaisia aiheita, jakavat kokemuksiaan sekä saavat asiantuntijoilta uusia virikkeitä ja ideoita. Työpajojen välissä seurat lähtevät viemään kehitysprosessia askeleittain eteenpäin ja kokeiluja käytäntöön. Seurat saavat kehittämiskonsultoinnin lisäksi tukea valmentajien koulutukseen.

Hae mukaan 23.7. mennessä sähköisellä hakulomakkeella.

Huippuseuraprojektin infotilaisuus pidettiin 27.5. Tilaisuuden materiaali, lisätietoja pilottihausta sekä projektista on luettavissa tarkemmin Suunta Huipulle kehittämisohjelman sivuilta.