Hiihtosuunnistuksen valmennusryhmät 2017–2018 julkaistu

Hiihtosuunnistuksen valmennusryhmät kaudelle 2017–2018 on julkaistu. Maajoukkueen päävalmentajana jatkaa toista kauttaan Jarkko Urpalainen. Joukkueen ensi vuoden tärkeimpiä tavoitteita ovat Bulgariassa helmikuun alussa järjestettävät EM-kilpailut ja maailmancup, joka alkaa marras-joulukuun vaihteessa Suomesta. Maailmancupin toinen kierros on EM-kilpailujen yhteydessä ja päätöskierros maaliskuun alkupuolella Yhdysvalloissa, jossa hiihtosuunnistuksen maailmancup on järjestetty edellisen kerran vuonna 2011.

– Milka Reponen jää toistaiseksi tauolle maajoukkuetoiminnasta ja MM-menestyjä Ville-Petteri Saarela jättäytyi omasta tahdostaan ryhmien ulkopuolelle. Nuorten MM-kilpailuissa menetystä niittäneet Tuuli Suutari ja Eevert Toivonen nousivat osaksi aikuisten leiriryhmää, maajoukkueen päävalmentaja Urpalainen kertoo ryhmien kokoonpanosta.

Nuorten maajoukkueryhmä koostuu ikähaitarilla 16–20-vuotiaista urheilijoista. Ikänsä puolesta aikuisiin siirtyneiden urheilijoiden tilalle joukkueeseen on noussut mm. nuorten EM-kilpailuissa menestyneitä urheilijoita. Nuorten päätavoite tulevalla kaudella on Nuorten EM- ja MM-kilpailut Bulgariassa. Joukkueen päävalmentajana jatkaa Tapani Partanen.

Hiihtosuunnistuksen valmennusryhmät 2017-2018

A-maajoukkue

Salla Koskela Lounais-Hämeen Rasti, Sonja Mörsky Haapamäen Urheilijat, Mirka Suutari Kouvolan Suunnistajat, Marjut Turunen SK Vuoksi

Janne Häkkinen Suunta Jyväskylä, Tuomas Kotro SK Vuoksi, Tero Linnainmaa Kyrös-Rasti, Jyri Uusitalo Pellon Ponsi

Aikuisten leiriryhmä

Mira Kaskinen Ulvilan Ura, Suvi Oikarinen Ounasvaaran Hiihtoseura, Sanna Pusa Haapamäen Urheilijat, Noora Räisänen Saloisten Reipas, Tuuli Suutari Kouvolan Suunnistajat

Santeri Aikio Kuusamon Erä-Veikot, Anssi Koirikivi RasTiimi, Tommi Reponen Suunta Jyväskylä, Samuli Schroderus SK Pohjantähti, Eevert Toivonen Pirkkalan Hiihtäjät, Misa Tuomala Suunta Jyväskylä

Nuorten talenttiryhmä

Tommi Härkönen Kajaanin Suunnistajat, Pyry Hyppölä Sotkamon Jymy, Väinö Kotro Kymin Suunnistajat, Matias Maijala Lapin Veikot, Niilo Ojanaho Ounasvaaran Hiihtoseura, Roni-Ville Rissanen Sonkajärven Pahka, Elmeri Toivanen Kouvolan Suunnistajat, Aapo Viippola Oulun Tarmo

Maria Hoskari Rastiketut, Veera Klemettinen Suunta Jyväskylä, Maiju Kovanen Suunta Jyväskylä, Liisa Nenonen SK Vuoksi, Henna Pylvänäinen Kouvolan Suunnistajat, Siiri Saalo Keravan Urheilijat, Venla Taulavuori Alatornion Pirkat, Satu Tuomisto Vaasan Suunnistajat