Suomalaismiehet niukasti ulos palkintosijoilta hiihtosuunnistuksen MM-keskimatkalla

Ville-Petteri Saarela

Suomalaismiehet jäivät niukasti ulos palkintosijoilta hiihtosuunnistuksen MM-keskimatkalla, kun kahdeksanneksi sijoittuneen Ville-Petteri Saarelan ero pronssimitaliin oli alle minuutti ja kuudenteen sijaan vain seitsemän sekuntia. Jyri Uusitalo oli myös tiiviisti kärkitaistelussa mukana, yhdeksän sekuntia Saarelaa hitaampana, sijoittuen kymmenenneksi.

Janne Häkkinen oli kisan 21. kaaduttuaan ja lähdettyään kiertämään rataa väärään suuntaan lumisen kartan sekä telineen sumentamana. Tero Linnainmaan kohtalona oli keskeytys, kun hän kaatui pahasti jäisellä alamäkiosuudella ja loukkasi kylkeä, sekä rikkoi suksensa että sauvansa.

Kilpailun voitti Bulgarian Stanimir Belomazhev, hopeaa otti Ruotsin Erik Rost, ja pronssia Norjan Lars Moholdt.

Miesten keskimatkan rata tarjosi koko ajan tiukkaa suunnistus, eikä jäinen ja kapea moottorikelkkaurasto antanut armoa kilpailijoille. Ville-Petteri Saarelan meno oli hallittua, mutta jätti kuitenkin jotain hampaankoloon.

– Välillä oli todella hankalaa mennä alas pitkiä rinteitä jäisiä pikku-uria pitkin. Minulta puuttui tänään rohkeus mennä rämäpäisesti, mutta säilyivätpä välineet ainakin ehjinä. Kisan jälkeen pohdin, että hankkisinko huomiseksi kypärän, niin uskaltaisi paremmin. Aikaero kärkeen ei ole katastrofi, mutta mitaleista tänne on tultu taistelemaan, eikä siksi kahdeksas sija aivan tyydytä, kertoi Saarela.

Ensimmäistä kertaa aikuisten MM-kisoissa hiihtävä Jyri Uusitalo hilasi itsensä jo kymppijoukkoon, ja osoitti olevansa hyvänä päivänä aivan kärjen tuntumassa.

– Otin tänään aika rauhassa ja varman päälle. Pari kertaa käännöksissä oli pikatilanteita, mutta laskin risteyksestä hallitusti ohi ja käänsin takaisin. Fyysisesti tuntui ihan normaalilta, ja huomenna kisataan taas, analysoi Uusitalo.

MM-kilpailut jatkuvat lauantaina yhteislähdöllä tapahtuvalla pitkällä matkalla sekä naisissa että miehissä.

Tulokset – Hiihtosuunnistuksen MM-kilpailut keskimatka, Krasnojarsk, Venäjä

Miehet
1) Stanimir Belomazhev BUL 33.48, 2) Erik Rost SWE 34.03, 3) Lars Mohodt NOR 34.54, 4) Andrei Grigoriev RUS 35.03, 5) Andrei Lamov RUS 35.37, 6) Ulrik Nordberg SWE 35.45, … , 8) Ville-Petteri Saarela FIN 35.52, 10) Jyri Uusitalo FIN 36.01, 21) Janne Häkkinen FIN 39.53, Tero Linnainmaa keskeytti välinerikkoon.

Kaikki tulokset