Sprinttiviesti aloittaa hiihtosuunnistuksen MM-kilpailut

Hiihtosuunnistuksen MM-kilpailut alkavat tiistaina 7.3.2017 Venäjän Krasnojarskissa sprinttiviestillä. Sprinttiviestissä Suomen joukkueen muodostavat Salla Koskela ja Ville-Petteri Saarela.

Suomen joukkue on leireillyt alueella vajaan viikon ja tutustunut paikallisiin olosuhteisiin. Hiihtosuunnistusmaajoukkueen päävalmentaja Jarkko Urpalainen on luottavaisin mielin ennen kilpailun avausmatkaa.

– Meillä on asettaa joka matkalle mitalista taistelevia urheilijoita tai joukkue, ja se on hyvä lähtötilanne. Valmistautuminen on sujunut hyvin, ja joukkueella on kaikin puolin rento ja hyvä fiilis, kertoo Urpalainen.

Olosuhteet Krasnojarskissa antavat odottaa vaativaa hiihtosuunnistuskilpailua.

– Vaativaa melko tiheän uraston suunnistusta on luvassa, ja maasto on täällä aina johonkin suuntaan kallellaan. Kelin suhteen on paljon vaihtelevuutta, kun varjossa lumi on kovaa yöpakkasen jäljiltä, mutta keväisessä auringossa se menee sohjoksi. Tämä tietää suksihuollolle kiireitä ja sprinttiviestissä tehdään tarvittaessa suksimuutoksia ensimmäisen osuuden jälkeen, pohtii Urpalainen.

Sprinttiviestin aloituksessa hiihtävä Salla Koskela on sopivasti innoissaan alkavista kisoista.

– Imatran kisoissa jännitti vielä kovasti, mutta nyt on oikein hyvä tuntuma, ja suunnistuskin on teknisesti sellaista kuin pitäisi. Oma vauhti kyllä riittää, ja on kiva että hieman penkkaakin on tarjolla, pohjustaa Koskela lähtökohtia tuleviin startteihin.

Sprinttiviesti alkaa klo 10 Suomen aikaa.

Järjestäjien kilpailusivut: www.wsoc2017.ru