Niittymäki ja Tuomala SM-pitkän voittajat

Johanna Niittymäki ja Misa Tuomala nappasivat lauantaina Raahessa palkintokaappiinsa hiihtosuunnistuksen pitkän matkan SM-kultamitalit. Tuomalan mestaruus heltisi suorastaan ylivoimaisen esityksen jälkeen, sillä Suunta Jyväskylän mies keräsi yli 27 kilometrin radalla eroa seuraaviin yli neljä minuuttia. Hopeaa otti Juha Martikainen ja pronssia Peter Sundelin. Tuomala piti ykköspaikkaa hallussaan koko pitkän matkan kisan ajan. Iso ero muihin yllätti 22-vuotiaan Tuomalan.

– Odotin, että porukka olisi lähempänä, sillä EM-kisojen jälkeen on ollut vaikeaa. Suksi kulki kuitenkin tänään hyvin ja suoritus oli virheetön, Tuomala iloitsi ensimmäistä henkilökohtaista SM-kultaansa.

Voitto perustui mestarin mukaan rauhalliseen ja järkevään vauhdinjakoon.

– Lähdin matkaan rauhassa ja puolivälin kartanvaihdossa vasta ensimmäisen kerran ajattelin, että nyt kiristetään vauhtia. Jaoin vauhdin kerrankin kunnolla, Tuomala kertasi.

Naisten runsaan 17 kilometrin kisa oli tasaisempi, sillä Niittymäki teki eroa hopeaa ottaneeseen Mervi Pesuun vain 44 sekuntia ja pronssinaiseen Sonja Mörskyyn vajaat kaksi minuuttia.

Sunnuntaina Raahessa hiihdetään SM-viesti.

Hiihtosuunnistuksen SM-pitkä, Raahe

Miehet: 1) Misa Tuomala Suunta Jyväskylä 1.25.46, 2) Juha Martikainen Kuusamon Erä-Veikot 1.30.05, 3) Peter Sundelin IF Femman 1.30.30, 4) Risto Uusivirta RasTiimi 1.30.51, 5) Santeri Aikio Kuusamon Erä-Veikot 1.31.04, 6) Hannu-Pekka Pukema Valkelan Kajo 1.31.14.

Naiset: 1) Johanna Niittymäki Koovee 1.02.23, 2) Mervi Pesu Rajamäen Rykmentti 1.03.09, 3) Sonja Mörsky Haapamäen Urheilijat 1.04.10, 4) Sanna Pusa Haapamäen Urheilijat 1.06.19, 5) Mari Puhakka-Asikainen Kouvolan Suunnistajat 1.08.51, 6) Suvi Oikarinen Ounasvaaran Hiihtoseura 1.11.10.

Järjestäjien tulossivu: http://online4.tulospalvelu.fi/tulokset/fi/2017_hisusmpitka/