Suomelle EM-sprinttiviestin pronssia

Suomen kaksikko Marjut Turunen ja Ville-Petteri Saarela otti hienosti EM-pronssia Imatralla käydyssä hiihtosuunnistuksen sprinttiviestistä. Kisan kärkipaikan ratkaisi edukseen loppukurotuksessa, koko kilpailun johtopaikkaa pitänyt Venäjän Andrei Lamov täpärästi ennen Ruotsin Ulrik Nordbergia.

Saarela nosti tasaisten suoritusten jälkeen kuusiosuuksisen pariviestin viimeisessä rutistuksessa kaksikon pronssipallille ohi muiden suomalaiskaksikoiden.

– Tiistain sprintti oli hyvä treeni tätä kisaa varten. Viimeiseen vaihtoon lähtiessä mietin vielä, onko meillä enää mitään saumaa, kun ero kärkeen oli aika iso. Loppumatkasta sain Jannen (Häkkinen) selän kiinni ja painoin ohi. Meillä oli tänään hyvä tiimi, kehui Saarela tasaista kaksikkoa.

Turusen kisa alkoi vaikeasti.

– Alku oli sähellystä, kun oli paljon porukkaa ja yritin saada hyvää paikkaa. Sitten tein pieniä virheitä. Välillä näin muiden selkiä ja siitä oli vähän apua, Turunen kertasi mitalikisaansa.

EM-sprinttiviestissähän jokaisella maalla saa olla kolme paria, joista parhaan tulos lasketaan virallisiin tuloksiin. Suomen kaksikot tekivät tasaista työtä, ykkösjoukkue menetti mitalisaumansa Jyri Uusitalon kaatumiseen ja sauvarikkoon viimeisellä osuudella.

EM-sprinttiviestin mitali oli Suomelle ensimmäinen EM-tasolla tällä matkalla. Saarelalle mitali oli neljäs EM-mitali ja Turuselle toinen.

EM-hiihtosuunnistus jatkuu torstaina pitkän matkan yhteislähdöllä, joka on seurattavissa live-lähetyksenä järjestäjien sivuilta www.skiofinland.fi.

Hiihtosuunnistuksen EM-sprinttiviesti, Imatra
Tulokset
1) RUS 53.22 (Polina Frolova, Andrei Lamov), 2) SWE 53.22 (Frida Sandberg, Ulrik Nordberg), 3) FIN 54.42 (Marjut Turunen, Ville-Petteri Saarela), 4) BUL 56.35, 5) EST 56.39, 6) NOR 57.44.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail