SM-sprinttiviestin voitot Keski-Suomeen

Mikkelissä sunnuntaina kisatun hiihtosuunnistuksen SM-sprinttiviestin voitot matkasivat Keski-Suomeen. Haapamäen Urheilijat oli ykkönen naisten ja Suunta Jyväskylä miesten SM-sprinttiviestissä. Molempien voitot tulivat jopa ylivoimaisina, sillä naisten mestaruus heltisi yli kolmen ja miesten yli kahden minuutin erolla.

Suunta Jyväskylä otti sprinttiviestissä toisen peräkkäisen mestaruutensa. Janne Häkkinen oli vuosi sittenkin kultakaksikossa, mutta Misa Tuomalalle SM-kulta oli sprinttiviestissä ensimmäinen. Tuomala teki avausosuudellaan eroa seuraaviin jo puoli minuuttia ja siitä ero kasvoi tasaisesti.

– Saimme molemmat sellaisen tasaisen, hyvän ja rennon suorituksen. Isompia virheitä ei tullut. Alussa oli hyvä hajonta niin, että en nähnyt sen jälkeen enää muita. Rauhassa sai omaa työtä tehdä, Tuomala kertasi kisaansa.

Tuomala teki kaikilla kolmella osuudellaan kärkiajat ja kun Häkkinenkään ei antanut muille periksi, oli voitto lopulta selvä. Kärkipaikalla menoa uhkasi eniten märkänä taivaalta tuprunnut lumisade.

– Taivaan täydeltä satoi lunta ja keli oli lumisempi kuin kertaakaan tänä talvena. Jos joutui uudelle lumelle, vauhti tyssäsi heti. Viimeisellä osuudella kävimme alueella, jossa ei oltu vielä hiihdetty, ja siinä sai kärjessä aurata, Tuomala kuvasi keliä.

Miesten SM-hopean otti Kuusamon Erä-Veikkojen Santeri Aikio ja Teemu Tauriainen ja pronssin Lappeen Riennon Antti ja Ville Saikko.

Naisten kisan ykköspari oli Haapamäen Urheilijoiden Milka Reponen ja Sonja Mörsky. Reponen nosti joukkueen kärkipaikalle toisella osuudella, eikä sen jälkeen voittajasta ollut epäselvyyttä. Mestaruus oli Reposelle viikonlopun toinen ja SM-sprinttiviestissä ensimmäinen sekä Reposelle että Mörskylle. Naisten SM-hopean otti Kouvolan Suunnistajat kaksikolla Mirka Suutari ja Mari Puhakka-Asikainen ja pronssin Koovee kaksikolla Marika Hara ja Johanna Niittymäki.

Kilpailun tulokset