Linnainmaa ja Saarela jakoivat SM-sprintin kullan

Talven ensimmäiset hiihtosuunnistuksen Suomen mestaruudet ratkaistiin lauantaina Mikkelissä. Sprintin Suomen mestaruuden voitti naisissa Milka Reponen ja miehissä kulta meni jakoon Tero Linnainmaan ja Ville-Petteri Saarelan kesken.

Reposen voitto oli jopa ylivoimainen, sillä hopeaan yltänyt Marjut Turunen jäi 27 sekuntia. SM-pronssin otti kokenut Mervi Pesu 1.13 Reposta hitaampana.

– Kultaa minä täältä lähdin hakemaan, ja se oli kiva saada, sillä tämä oli ensimmäinen sprintin SM-kultamitalini, Haapamäen Urheilijoita edustava Reponen iloitsi kisan ratkettua.

Reposen alkukausi on ollut alavireinen, mutta EM-kisojen keskimatkan kymmens sija antoi jo näyttöä paremmasta. SM-sprintissä Reponen meni tiheässä urastossa tarkasti ja maltilla.

– Urasto oli erittäin tiukka ja sen kanssa piti olla tosi tarkkana. Oma ajatus piti olla koko ajan mukana. Tiesin kuitenkin, että osaan tämän homman, sillä tässä kisassa tarvittiin suksen hallintaa, Reponen summasi.

Miesten kisan kärjen muodostivat SM-kultamitalin jakaneet Ville-Petteri Saarela ja Tero Linnainmaa. Miehet jakoivat kisassa muutakin kuin mitalin.

– Isot virheet olivat myös yhteisiä, naurahti Linnainmaa kaksikon käydessä läpi kisaansa.

Saarela kertoi tipahtaneensa kartalta jo ykköselle mennessä – ja virhettä kertyi 30-40 sekuntia.

– Vauhdilla sitä piti yrittää korjata. Tosin huomasi, että ei ole vielä EM-viikosta palautunut. Hiihto oli vähän tasapaksua, Keminmaan Urheilijoiden Saarela puntaroi.

Kultakaksikko manasi tiheää uraverkostoa, joka teki kisasta teknisen, mutta jätti myös vauhdikkaimman menon seuraavaan kertaan.

– Koko ajan sai kääntää kartta ja kääntää suksia. Uria ei välillä nähnyt ollenkaan, kun piti keskittyä pysymään pystyssä, Kyrös-Rastin Linnainmaa kuvasi monin tavoin vaativaa kisaa.

Miesten pronssin kuittasi kokenut Hannu-Pekka Pukema 17 sekuntia kärjelle jääneenä.

Sunnuntaina Mikkelissä kilpaillaan SM-sprinttiviestissä.

Hiihtosuunnistuksen SM-sprintti, Mikkeli

Miehet: 1) Ville-Petteri Saarela KemU ja Tero Linnaimaa KyRa 16.18, 3) Hannu-Pekka Pukema Kajo 16.35, 4) Janne Häkkinen S-JKL 16.36, 5) Antti Saikko LapRi 17.04, 6) Sampo Hyppölä SoJy 17.09.

Naiset: 1) Milka Reponen HaapU 15.29, 2) Marjut Turunen SK Vuoksi 15.56, 3) Mervi Pesu RR 16.42, 4) Salla Koskela LHR 16.46, 5) Marika Hara Koovee, 6) Sonja Mörsky HaapU ja Suvi Oikarinen OH 17.11.

Lisää tuloksia

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail