Saarela ja Koskela SM-keskimatkan mestareiksi

SM-keskimatkan mestaruudet ratkottiin lumisissa maisemissa Vetelissä, mikä oli talven vähälumisuudesta kärsineille hiihtosuunnistajille todellinen ilon aihe. Naisissa SM-keskimatkan kulta meni koko kilpailun kärkivauhtia pitäneelle Salla Koskelalle.

– Mahtavaa, kun on lunta, vaikka urat olivatkin pehmeitä uuden lumen jäljiltä. Yritin pitää kovaa matkavauhtia läpi kilpailun ja näköjään siinä hyvin onnistuin, voiton lähes minuutin erolla hopeamitalisti Marjut Turuseen varmistanut Koskela iloitsi.

Koskela teki tasaisen varman suorituksen ja kirkasti samalla kahtena edellisvuonna otetut keskimatkan pronssinsa kullaksi.

– Jossain vaiheessa tuntui, että keskimatka ei minulta oikein sujunut, joten tuntuu hyvältä onnistua SM-kilpailuissa. Virheitä ei tullut ja pystyin pitämään koko matkan tasaisen kovaa vauhtia. Rata ei ollut turhaa kikkailua vaan juuri sellainen, josta pidän. Tämä oli kaikin puolin hyvä kisa minulle, Koskela iloitsi kilpailun jälkeen.

Naisten SM-keskimatkan pronssia otti Kouvolan Suunnistajien Mirka Suutari.

Saarela jälleen mestari

Miesten SM-urilla mitaleista käytiin kova kamppailu ja pisimmän korren veti Keminmaan Urheilijoita edustava Ville-Petteri Saarela lopun vahvalla nousulla. Saarelaa voi toki pitää kilpailun vahvana ennakkosuosikkina, sillä mies on ottanyt kyseisen matkan SM-kullan nimiinsä joka kerta vuodesta 2012, vuotta 2015 lukuunottamatta.

Saarela onkin jälleen löytänyt hyvän kisakunnon, josta toki saatiin viitteitä ja muutama viikko sitten EM-areenoilla Imatralla sekä viikko sitten SM-sprintissä, jonka voiton mies jakoi Tero Linnainmaan kanssa.

Saarelan voitto irtosi tällä kertaa 26 sekunnilla ennen Pellon Ponnen Jyri Uusitaloa. Pronssia otti Suunta Jyväskylää edustava Janne Häkkinen.

Täydelliset tulokset järjestäjien kisasivuilta

Tulokset, SM-keskimatka, Veteli

Miehet: 1) Ville-Petteri Saarela Keminmaan Urheilijat 32.57, 2) Jyri Uusitalo Pellon Ponsi 33.23, 3) Janne Häkkinen Suunta Jyväskylä 33.41, 4) Tuomas Kotro SK Vuoksi 33.43, 5) Juha Martikainen Kuusamon Erä-Veikot 34.46, 6) Santeri Aikio Kuusamon Erä-Veikot 34.47

Naiset: 1) Salla Koskela Lounais-Hämeen Rasti 27.11, 2) Marjut Turunen 28.09, 3) Mirka Suutari Kouvolan Suunnistajat 29.07, 4) Sonja Mörsky Haapamäen Urheilijat 29.17, 5) Mervi Pesu Rajamäen Rykmentti 29.27, 6) Milka Reponen Haapamäen Urheilijat 29.54