Mirka Suutari täräytti EM-hopeaa

Kouvolan Suunnistajien Mirka Suutari avasi Suomen mitalitilin tiistaina Imatralla alkaneissa hiihtosuunnistuksen EM-kisoissa. Suutari otti komeasti uransa parhaan arvokisasijoituksen nappaamalla hopeaa Ruotsin Tove Alexanderssonin jälkeen. Suutari jäi kisan ykkössuosikille neljän kilometrin kisassa 58 sekuntia.

– Olen tosi yllättynyt siitä, mitä tapahtui. En uskonut, että minulla on mahdollisuuksia mitaliin, sillä täällä on kaikki maailmanparhaat hiihtosuunnistajat paikalla. Sprintti vaatii nopeaa hahmottamista ja siinä mennää kovaa. Tästä tykkään ja nyt tuntuu tietenkin tosi hyvältä, iloitsi 22-vuotias Suutari mitalinsa varmistuttua.

Hopeanainen kuvasi kotikisaa selkeäksi.

– Se oli sellaista perustekemistä. Rata tuntui selkeältä, vaikka välillä suunnistus olikin haastavaa. Radalla oli 4-5 tömpärettä, jossa sai ottaa itsestään kaiken irti, kertasi Suutari maalissa.

Kisan kolmanneksi sijoittui Ruotsin Magdalena Olsson, joka jäi Suutarille kolme sekuntia. Olsson joutui ottamaan leimaa viimeiseltä rastilta kahteen kertaan.

Myös muut suomalaiset onnistuivat kotikisojen avauksessa: Marjut Turunen oli kuudes vain yhdeksän sekuntia mitalipallilta jääneenä. Vauhdilla radan loppupuoliskon edennyt Salla Koskela puolestaan nousi lopulta yhdeksänneksi.

Päävalmentaja Jarkko Urpalainen suhtautui päivän tulokseen kahtiajakoisin tunnelmin.

– Mirkan hiihto yllätti ja mitali tuli täysin puskista. Muuten naisissa oli paljon hajontaa ja suorituksissa näkyi, että kovia kansainvälisiä kisoja ei ole paljoa ollut. Loppuviikolla naisilta kaivataan vielä enemmän hiihtämistä omalla tasolla, Urpalainen pohdiskeli.

Hiihtosuunnistuksen EM-kisat, Imatra

Sprintin tulokset:

Naiset: 1) Tove Alexandersson SWE 14.37, 2) Mirka Suutari FIN 15.35, 3) Magdalena Olsson SWE 15.38, 4) Maria Ketskina RUS ja Polina Frolova RUS 15.45, 6) Marjut Turunen FIN 15.47, 9) Salla Koskela FIN 16.30, 12) Sonja Mörsky FIN 16.46, 15) Sanna Pusa FIN 17.08, 16) Mira Kaskinen FIN 17.16, 21) Milka Reponen FIN 17.55.