Jyri Uusitalo tuplasi hopeapäivän

Jyri Uusitalo jatkoi hiihtosuunnistuksen EM-kisojen avauspäivänä suomalaisten hopeatahtia. Uusitalo otti uransa ensimmäisen aikuisten arvokisamitalin vain kahden sekunnin erolla ennen ensimmäistä kauttaan aikuisissa hiihtävää Venäjän Sergei Gorlanovia. Kultaa otti kokenut venäläinen Andrei Lamov.

Maajoukkueen päävalmentaja Jarkko Urpalainen nosti Uusitalon ennakkokaavailuissa korkealle. Myös Pellon Ponnen mies uskalsi odottaa menestystä kotikisoista.

– Tiesin olevani tosi hyvässä kunnossa ja että mahdollisuus mitaleille on olemassa. Rata tarjosi fyysisiä välejä ja ratamestari pääsi yllättämään yhdellä pitkällä välillä. Pakkanen ei haitannut ja tuntuu, että oma kroppa toimii kylmässä paremmin.  Paljon paremmin ei olisi voinut mennä,  Rovaniemellä opiskeleva pellolainen summasi hopeapäiväänsä.

Muista suomalaisista kymppikärkeen ylsivät Janne Häkkinen (6.), Ville-Petteri Saarela (8.) ja Tero Linnainmaa (10.), joten kaikkiaan kotikisojen avauspäivä onnistui suomalaisittain mainiosti.

– Miehet hiihtivät tason mukaisesti. Kokonaisuutena ollaan kyllä vahvasti plussan puolella. Tämä oli loistava alku EM-kisaviikolle, Urpalainen iloitsi.

Hiihtosuunnistuksen EM-kisat, Imatra

Sprintti, miehet: 1) Andrei Lamov RUS 13.56, 2) Jyri Uusitalo FIN 14.13, 3) Sergei Gorlanov RUS 14.15, 4) Andrei Grigorijev RUS 14.21, 5) Mattis Jaama EST 14.30, 6) Janne Häkkinen FIN 14.34, 8) Ville-Petteri Saarela FIN 14.45, 10) Tero Linnainmaa FIN 14.47, 17) Aleksi Karppinen FIN 15.03, 27) Misa Tuomala FIN 15.43, 35) Anssi Koirikivi FIN 16.26.