Harmittava virhe pudotti Saarelan sijoitusta

Huom! Juttu ja tulokset päivitetty protestikäsittelyn jälkeen.

Hiihtosuunnistuksen EM-kisojen keskimatka Imatralla päättyi suomalaisittain dramaattisiin tunnelmiin, kun Ville-Petteri Saarelan lähes mitali kääntyi lopulta protestikäsittelyjen jälkeen kahdeksanteen sijaan. Saarela teki viimeisellä rastilla virheen, kun yritti rastille aidan väärällä puolella olevaa uraa pitkin.

– Lopussa hätäännyin, kun en meinannut löytää aidasta reikää, Saarela manasi kisan jälkeen.

Tiukan kisan voiton vei Norjan Lars Moholdt, joka kukisti hopeaa ottaneen Venäjän Kirill Veselovin 3 sekunnilla. Bulgarian Stanimir Belomazhev nousi pronssille protestikäsittelyn jälkeen. (ks. juttu protestista).

– Tänään oli kiva hiihdellä, kun oli lunta. Pieniä virheitä tuli kuitenkin, Saarela purki kisaansa.

Tero Linnainmaa oli kisan yhdeksäs vain kahdeksan sekuntia Saarelan takana. Ilman ongelmia ei Linnainmaankaan kisa sujunut.

– Ei paljon parannettavaa jäänyt. Kun kolmasosa kisaa oli jäljellä, meni suksi kannasta poikki. Olen tyytyväinen suoritukseen, mutta se vähän mietityttää, mihin olisi mahdollisuuksia ollut ehjällä suksella, kun tämä oli kuitenkin päämatkani, Linnainmaa pohti kisaurakan jälkeen.

Muista Suomen miehistä onnistujiin voidaan laskea Tuomas Kotro (13.) sekä Misa Tuomala (18.) ja Aleksi Karppinen (20.).

Naisten kisassa Salla Koskela ylsi hienosti uransa parhaaseen arvokisasijaan. Koskela oli Ruotsin Tove Alexanderssonin voittamassa kisassa viides. Myös Milka Reponen onnistui murtautumaan kymppikärkeen (10.).

Koskela nousi varovaisen alun jälkeen mainiosti taistelemaan jopa mitalista.

– Kiva, kun sijoitus oli parempi, mutta kyllä mitalikin olisi kiva. En uskaltanut hiihtää täysillä alun suunnistuksellisessa osassa, otin turhankin rauhallisesti, silti suoritus ei ollut kokonaisuutena hallittu. Hiihtopätkillä pystyin iskemään, Koskela kertasi kisaansa.

Hiihtosuunnistuksen EM-kisat päättyvät sunnuntaina kilpailtavaan viestiin.

EM-kisat, Imatra
Keskimatka

Naiset: 1) Tove Alexandersson SWE 43.12, 2) Maria Ketskina RUS 44.45, 3) Alena Trapeznikova RUS 45.20, 4) Anastasia Kravtsenko RUS 45.59, 5) Salla Koskela FIN ja Polina Frolova RUS 46.20, 10) Milka Reponen FIN 47.37, 12) Mirka Suutari FIN 48.00, 15) Mira Kaskinen FIN 49.23, 17) Sonja Mörsky FIN 50.28, 18) Marjut Turunen FIN 50.44, 22) Sanna Pusa FIN 53.40.

Miehet: 1) Lars Moholdt NOR 37.41, 2) Kirill Veselov RUS 37.44, 3) Stanimir Belomazhev BUL 37.54, 4) Andrei Grigorijev RUS 38.04, 5) Sergei Gorlanov RUS 38.05, 6) Martin Hammarberg SWE 38.10,…  8) Ville-Petteri Saarela FIN 38.13, 9) Tero Linnainmaa FIN 38.21, 13) Tuomas Kotro 38.47, 16) Janne Häkkinen FIN 39.30, 18) Misa Tuomala FIN 39.54, 20) Aleksi Karppinen FIN 40.16, 35) Anssi Koirikivi FIN 45.08, Jyri Uusitalo FIN dnf.

Miesten tulokset päivitetty