Linnainmaalle ja Koskelalle katsastusvoitot

Kyrös-Rastin Tero Linnainmaa antoi hiihtosuunnistusmaajoukkueen päävalmentaja Jarkko Urpalaiselle mukavan muiston voittamalla Keminmaan keskimatkan EM- ja MM-katsastuksen. Tason mittareina olivat näkyvimmin kolmanneksi hiihtänyt Ruotsin Markus Lundholm ja neljänneksi kirinyt Niklas Henriksson. Sprintin voittaja Norjan Lars Moholdt jäi keskimatkalla seitsemänneksi.

– Suomalaisvoitto miesten sarjassa tuntuu aina mukavalta, Urpalainen tuumi, mutta piti jalat tukevasti maassa.

– Pienin askelin eteenpäin. Muutamien urheilijoiden kohdalla on nähtävissä selvää kehitystä.

Tero Linnainmaan mukaan keskimatka ei paljoa poikennut sprintistä.

– Perjantaina sai konetta auki ja siksi sai lauantaina enemmän irti.

Ykkössijan seitsemän sekunnin erolla menettänyt Keminmaan Urheilijoiden Ville-Petteri Saarela ei ollut aivan tyytyväinen suoritukseensa.

– Jaksaminen on kyllä hyvää, mutta se viimeinen napsu edelleen puuttuu. Kilpailujen kautta se löytyy.

Lounais-Hämeen Rastin Salla Koskela jatkoi hyviä suorituksiaan. Toinen voitto tuli 17 sekunnin erolla Mira Kaskiseen.

– Kunto on ilmeisesti aika hyvä, kun tällaiset perussuoritukset riittävät voittoon.

Toiseksi hiihtänyt Mira Kaskinen totesi lauantaina tehneensä selvästi parempia reitinvalintoja kuin perjantain sprintissä.

Nuorten sarjoissa kilpailtiin katsastusten lisäksi myös pohjoismaisen maaottelun merkeissä. Ykkössijat ottivat 20-vuotiaissa Liisa Nenonen ja Ruotsin Henning Sjökvist, kun paras suomalainen oli toiseksi kisannut Eevert Toivonen. 17-vuotiaissa perjantain tapaan ykkösnimet olivat Väinö Kotro ja Venla Taulaniemi.

Suomi otti nuorten pohjoismaisessa maaottelussa voiton kukistamalla Ruotsin pistein 81-75, Nuorten valmentaja Tapani Partanen kaipaa vielä suorituksiin parannusta, mikäli noin kuukauden kuluttua Imatralla käytävissä nuorten MM- ja EM-kisoissa halutaan menestyä.

– Lauantain suoritukset olivat jo tasapainoisempia kuin perjantain sprintissä, mutta parannettavaa riittää, jos Imatralta menestystä halutaan, Partanen korosti.

Kaksikko Liisa Nenonen (vas.) ja Tuuli Suutari oli vahvoilla ottaen kaksoisvoiton nuorten maaottelun ja katsastuksen molempina päivinä.
Kaksikko Liisa Nenonen (vas.) ja Tuuli Suutari oli vahvoilla ottaen kaksoisvoiton nuorten maaottelun ja katsastuksen molempina päivinä.

Kisan tulokset järjestäjien sivuilta.