Koskela ja Uusitalo katsastusten suomalaiskärki

Lounais-Hämeen Rastin Salla Koskela on selvästi paras naishiihtosuunnistaja alkukauden näyttöjen perusteella. Keminmaan Kallinkankaalla käydyssä sprintin EM- ja MM-katsastuksessa Koskela jätti toiseksi parasta suomalaista Kouvolan Suunnistajien Mirka Suutarin 37 sekunnin päähän. Väliin ehtivät ruotsalaiset Linda Lindkvist ja Evelina Wickbom.

– Rata oli vaativa, vaikka odotinkin enemmän pikku-uria, mutta hyvin näköjään meni, Salla Koskela tuumi heti maaliintulonsa jälkeen.

Erittäin hyvin maastohiihtokisoja hiihtänyt Koskela ei ilmeisesti itsekään tiedä, kuinka hyvässä hiihtokunnossa hän on.

Miesten sprintissä Norjan Lars Moholdt näytti, että suksi kulkee viimetalviseen malliin. Kolminkertainen Euroopan mestari kukisti ruotsalaisen Erik Blomgrenin 13 sekunnilla. Paras suomalainen Pellon Ponnen Jyri Uusitalo jäi sekunnin kakkossijasta ja oli maalissa hieman pettyneen oloinen.

– Tein viimeisessä laskussa virheen, jossa hävisin 15 sekuntia. Aika vauhdikkaasti piti yrittää mennä koko matkan.

– Kylmää kyytiä. Ei näköjään kulkenut riittävästi, kun jäi neljänneksi. Yksi virhe tuli, kun käännyin väärälle uralle, neljännen sijan Ruotsin Markus Lundholmin kanssa jakanut Keminmaan Urheilijoiden Ville-Petteri Saarela kertoi.

Nuoret antoivat katsastusnäyttöjä ja kisasivat lisäksi pohjoismaisessa nuorten maaottelussa. Nuorten naisten (20-v) kilpailussa SK Vuoksen Liisa Nenonen antoi vakuuttavan näytön. Nuorten miesten kisassa ruotsalaiset ottivat kolmoisvoiton Eevert Toivosen ja kumppaneiden nenän edestä. 17-vuotiaiden sarjavoitot ottivat Venla Taulavuori ja Väinö Kotro.

Tulokset järjestäjien sivuilta.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail