Suomi mc-sprinttiviestin kuudes

Suomi sijoittui suunnistuksen maailmancupin sprinttiviestissä perjantaina kuudenneksi. Sveitsin Aaraussa sateisessa säässä kisatun sprinttiviestin vei nimiinsä Sveitsi, joka oli koko kisan ajan kärkitaistelussa mukana. Ankkuriosuudella Sveitsin Judith Wyder jätti kärjessä lähteneen Ruotsin Helena Janssonin ja varmisti voiton Sveitsille.

Suomen nelikko Sari Anttonen, Topi Raitanen, Mårten Boström ja Merja Rantanen oli kisan kuudes runsas pari minuuttia Sveitsille jääneenä. Suomen viesti alkoi hyvin, sillä Sari Anttonen vaihtoi maailmancup-listalla (1 joukkue/maa) viidentenä parikymmentä sekuntia Ruotsin jälkeen. Topi Raitanen eteni kakkososuudella vauhdikkaasti, nosti Suomen sijoituksen kolmanneksi ja kutisti eron Ruotsiin 11 sekuntiin.

– Suomen viesti lähti käyntiin tosi hyvin, Anttonen teki hyvän suorituksen. Raitanen puolestaan teki hienon kanuunajuoksun, ja pystyi loppulenkilläkin yksin edetessään imemään eroa kiinni. Raitanen on kehittynyt vuodessa nopeasti kovaksi sprinttiviestin juoksijaksi , suunnistusmaajoukkueen päävalmentaja Juha Taini kehaisi.

Kolmannella osuudella Mårten Boström ei pystynyt säilyttämään Suomen asemia, vaan vaihtoi kuudentena runsas minuutti kärjen jälkeen. Ankkuriosuudella kärki meni menojaan. Merja Rantanen taisteli pitäen Suomen kuudentena, mutta ero kärkeen kasvoi runsaalla minuutilla.

– Boström teki ison virheen heti oman osuutensa alussa, kun ei saanut karttaa ja maastoa täsmäämään. Huono ja takkuinen alku sai eron repsahtamaan nopeasti. Rantanen teki teknisesti hyvän suorituksen, mutta ei saanut ihan parasta fyysisesti irti, Taini summasi viestinelikon suoritukset.

Suomen kakkosjoukkue Anna Haataja, Miika Kirmula, Jesse Laukkarinen ja Anna Närhi teki kisan 11:nneksi nopeimman ajan, mutta virallisiin maailmancupin tuloksiin huomioidaan vain yksi joukkue per maa.

Viimeisen osakilpailun voitto varmisti Sveitsille myös kokonaiskilpailun ykkössijan. Suomi oli Sveitsin, Tanskan, Ruotsin ja Venäjän jälkeen kokonaispisteissä viides.

Lauantaina kilpaillaan pitkän matkan osakilpailu, jossa käytössä on erikoinen lähtösysteemi: kilpailijat lähtevät matkaan parilähtönä, ja käytössä on sekä hajontalenkit että -perhoset.

Suunnistuksen maailmancup, Aarau Sveitsi

Sprinttiviesti

1) Sveitsi 56.08 (Rahel Friederich, Matthias Kyburz, Daniel Hubmann, Judith Wyder), 2) Ruotsi 56.39 (Lina Strand, Emil Svensk, Jonas Leandersson, Helena Jansson), 3) Tanska 56.47 (Cecilie Klysner Friberg, Tue Lassen, Sören Bobach, Maja Alm), 4) Venäjä 57.58, 5) Norja 58.22, 6) Suomi 58.23 (Sari Anttonen, Topi Raitanen, Mårten Boström, Merja Rantanen).