Knuuttila ja Kemp SM-erikoispitkän kestävimmät

Ikaalisten Nousevan-Voiman Mikko Knuuttila ja Angelniemen Ankkurin kanadalaissuunnistaja Emily Kemp ottivat ensimmäiset Suomen mestaruutensa lauantaina Hämeenkyrön Pinsiössä. Knuutila joutui puristamaan voittonsa eteen aina maalisuoralle asti, kun Kemp teki tasaisesti eroa lähes 20 kilometrin radalla.

Knuuttilan loppukirin edessä hopealle taipui Hiidenkiertäjien Otto Loukkalahti, joka jäi 27,5 kilometrin radalla kaksi sekuntia. Pronssia otti MS Parman Sami Hämäläinen. Naisissa Kempin takana hopealle taisteli Mira Kaskinen ja pronssille Kirsi Nurmi.

Knuuttila teki Tampereen Pyrinnön 120-vuotisjuhlakisassa sen, mitä oli suunnitellutkin.

– Kun aloitin suunnistuksen viisi vuotta sitten, sanoin, että voitan 2016 Suomen mestaruuden. Se näköjään piti. Vielä on suunnistustekniikan kanssa tekemistä, mutta hyvän valmentajan kanssa pystyy kehittymään, kiitteli mestari samalla valmentaja-isäänsä Erkki Knuuttilaa.

Knuuttila sai ratkaisevan muutaman askeleen etumatkan viimeisen rastin jälkeen.

– Hyppäsin siinä muiden ohi ja ajattelin, että nyt vain ekana maaliin. Tekniikka hajosi täysin viimeisessä alamäessä, Knuuttila virnisti.

SM-hopea oli kestävyysjuoksussakin menestyneelle Loukkalahdelle ensimmäinen miesten sarjassa, ja se maistui, vaikka loppuratkaisu vähän jäi miestä harmittamaankin.

– Tämä oli urani paras suunnistussuoritus. Silti vähän harmittaa, että mestaruus jäi ottamatta, kun sitä tarjottiin. Mikolle kuitenkin kunnia siitä, että hän oli maastossa letkan työjuhtana, Loukkalahti tunnusti lähes kolmen tunnin yhteislähtöurakan jälkeen.

Naisten kisassa Emily Kemp sai pohjustaa mestaruutensa maastossa yksin. Parivaljakko Kaskinen ja Nurmi jäi parin minuutin päähän.

– Aivan parasta puristusta en saanut itsestäni irti yksin juostessa. Metsä oli kaunista ja rata erittäin hieno, kehui Kemp maalissa.

Hiihtosuunnistuksen MM-mitalisti Mira Kaskinen oli tyytyväinen SM-hopeaansa.

– Se on ehkä jopa enemmän, mitä täältä odotin, ja kertoo hyvää talvea ajatellen. Näin kolmanneksi viimeisellä, että Kirsi teki rinteessä virheen, ja ajattelin, että nyt on paikka iskeä, kertasi Kaskinen loppuun jäänyttä ratkaisua.

Flunssa vaivasi niin Kaskista kuin Nurmeakin SM-kisaa edeltäneellä viikolla, mutta kisapäivänä vire oli kohdillaan.

– Kannatti lähteä kisaan, sillä mitaliin on syytä olla tyytyväinen, Nurmi summasi SM-syksyn viimeisen etapin jälkeen.

SM-tulokset (u=kilpailun ulkopuolella)

Emily Kemp otti Hämeenkyrössä ensimmäisen SM-kultamitalinsa.
Emily Kemp otti Hämeenkyrössä ensimmäisen SM-kultamitalinsa.
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail