Seuratuen haku käynnistyy 11. marraskuuta

Opetus- ja kulttuuriministeriön jakaman seuratuen 2017 hakuohjeet ja kriteerit julkaistaan 24. lokakuuta alkavalla viikolla (viikko 43) ministeriön verkkosivuilla sekä Seuraverkon sivuilla. Haku avataan 11. marraskuuta ja se päättyy 16. joulukuuta kello 16.15.

Nyt on hyvä aika aloittaa seuratukihaun valmistelut hankkimalla ajantasalla oleva yhdistysrekisteriote ja tunnukset Seuraverkkoon. Hakukriteereiden auettua on syytä käydä huolella läpi sekä palkkatuen että toiminnallisen tuen hakukriteerit. Palkkatuen haussa henkilön toimenkuva on hyvä suunnitella jo etukäteen.

Seuratuen haku on kaksivaiheinen. Tukea haetaan sähköisellä haulla ja hakupaperit myös postitetaan ministeriöön. Sähköinen haku sulkeutuu 16.12. klo 16.15. Hakemus tallennetaan myös pdf-tiedostona, tulostetaan ja lähetetään ministeriön kirjaamoon. Postileima 16.12.2016 hyväksytään määräaikaan saapuneeksi.

Seuratoiminnan kehittämistuki (seuratuki) on tarkoitettu urheilu- ja liikuntaseurojen toiminnan kehittämiseen. Seuratuen avulla seurat voivat kehittää lasten ja nuorten matalan kynnyksen harrastustoimintaa ja lisätä toiminnan monipuolisuutta uusien lajien kautta. Seuratuen avulla voidaan myös vahvistaa toiminnan laatua ja yhteisöllisyyttä, sekä tukea vapaaehtoistyötä. Seuratuella voidaan ennaltaehkäistä liikuntaharrastuksen lopettamista pitämällä nuoret mukana toiminnassa urheilijoina, liikkujina ja seuratoimijoina. Seuratuen avulla edistetään tasa-arvoista ja yhdenvertaista lasten ja nuorten liikuntaa.

Seuratukea jaetaan 4,0 miljoonaa euroa (vaatii eduskunnan talousarviohyväksynnän). Pienin haettava summa on 2 500 euroa ja suurin 15 000 euroa.

Lisätietoja nuorisopäällikkö Anneli Miettinen.