Nuorten Jukola järjestäjävalintoja

Nuorten Jukola johtoryhmä on myöntänyt Nuorten Jukolan vuoden 2019 järjestelyoikeuden Turun Suunnistajille. Navi Mikkelistä toimii vuoden 2020 viestin järjestäjänä.

Kummankin järjestäjän kilpailukeskukset ja -maastot soveltuvat hyvin nuorten suunnistustapahtumaan ja molemmilla järjestäjillä on vahvaa kokemusta kilpailujen järjestelyistä, toteaa Nuorten Jukola johtoryhmä valintaperusteissaan.

Ensi vuonna viesti suunnistetaan Porvoossa OK Trianin järjestämänä. Vuoden 2018 viestin järjestää Saarijärven Pullistus.

Pieniä muutoksia osuusjakoihin

Nuorten Jukola on 7-osuuksinen 11 – 18 -vuotiaiden tyttöjen ja poikien suunnistusviesti. Vuonna 1986 ensimmäisen kerran suunnistetun viestin tavoitteena on toimia myös seuran nuorisotoiminnan laajuuden mittarina.  Osuusjaottelu on pysynyt pääosin alkuperäisessä muodossaan. Viimeisimpinä muutoksena on tänä vuonna jo toteutettu 11 – 16 –vuotiaiden toisen  osuuden osuuspituuden lyhentäminen n. puolella kilometrillä. Tavoitteena on, että muutoksen myötä osuus sopii paremmin ikäryhmän nuoremmille suunnistajille.   Seurojen toivomuksesta ensi vuodesta lähtien viimeiselle osuudelle voivat osallistua myös 18-vuotiaat tytöt.

Muutosten toivotaan mahdollistavan yhä useamman seuran osallistumisen viestiin.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail