Katja Mjøsund selvittämään Norjan maastohiihdon lääkityksiä

Suunnistusmaajoukkueen pitkäaikainen lääkäri, Katja Mjøsund on nimetty yhdeksi viidestä asiantuntijasta, joiden tehtävänä on selvittää lääkkeiden käyttöä Norjan maastohiihdossa. Muut työryhmän jäsenet ovat Ruotsista, Tanskasta ja Norjasta. Mjøsund on Suomen antidopingtoimikunnan ADT:n Erivapauslautakunnan puheenjohtaja ja WADAn Erivapausasioiden asiantuntijatyöryhmän jäsen. Hän näkee valintansa luottamuksen osoituksena suomalaisesta asiantuntijuudesta.

– Lähden avoimella mielellä tähän mielenkiintoiseen tehtävään. Urheilijalla oikeus puhtaaseen kilpailuun ilman epäilyjä kilpakumppanin keinoista, ja toisaalta urheilijalla on sairastuessaan oikeus asianmukaiseen terveydenhuoltoon ilman leimautumista. Tässä toiminnassa tärkeintä on urheilijoiden yhdenvertainen kohtelu ja reilu peli sekä oikeiden lääketieteellisten käytäntöjen seuraaminen myös urheilijoiden hoidossa, Mjøsund sanoo Suomen urheilun eettisen keskuksen tiedotteessa.

Muut työryhmän jäsenet ovat Katharina Rise Norjasta, Kjell Larsson Ruotsita, Lars Pedersen Tanskasta ja Reidun Forde Norjasta. Työryhmä aloittaa työnsä mahdollisimman pian.

Katja Mjösund toimi Suomen joukkueenlääkärinä MM-kisoissa Ruotsissa.
Katja Mjösund toimi Suomen joukkueenlääkärinä MM-kisoissa Ruotsissa.