Suomelle kaksi pronssia MM-tarkkuussuunnistusviesteistä

Tarkkuussuunnistuksen MM-kilpailut päättänyt viesti päättyi suomalaisittain juhlatunnelmiin, sillä Suomi otti sekä paralympiasarjassa että avoimessa sarjassa MM-pronssia. Viesti oli MM-kisaohjelmassa nyt ensimmäistä kertaa.

Avoimen sarjan voiton otti Slovakia joukkueella Jan Furucz, Dusan Furucz, Marian Miklus. Slovakia onnistui selviämään tehtävistä ilman virheitä. Hopeaa otti myös puhtaalla suorituksella, mutta noin 1,5 minuuttia voittajaa hitaampana Portugali joukkueella Edgar Domingues, Jorge Baltazar ja Joao Pedro Valente. Suomi nousi yhdellä virheellä, mutta hienosti onnistuneilla aikarastisuorituksilla pronssille ennen Ruotsia, Norjaa ja montaa muuta maata. Aikarastisuoritukset olivat tällä kertaa hyvin ratkaisevia, sillä pronssista taisteli yhdeksän joukkuetta samoilla pisteillä. Suomen avoimen sarjan joukkueessa suunnistivat Martti Inkinen, Pinja Mäkinen ja Antti Rusanen. Suomi voitti neljänneksi jääneen Ruotsin 8,5 sekunnilla.

Paralympiasarjassa voiton selvin sävelin otti kotimaa Ruotsi joukkueella Inga Gunnarsson, Michael Johansson ja Ola Jansson. Hopeaa samoilla pisteillä, mutta nopeammalla suorituksella otti Ukraina ennen Suomea. Suomen paralympiajoukkueessa suunnistivat Kari Pinola, Tuomo Markelin ja Pekka Seppä.

Tarkkuussuunnistusviesti koostuu 21 tehtävästä, jotka kolmihenkinen joukkue jakaa keskenaan. Virheestä joukkuetta sakotetaan 60 sekuntia. Tarkkuussuunnistustehtävien lisäksi jokainen joukkueen jäsen käy tempo-aikarastilla, josta virheestä tulee sakkoa 30 sekuntia.

Täydelliset tulokset MM-kisasivuilta

Tulokset, MM-tarkkuussuunnistus viesti, Ruotsi

Paralaympiasarja: 1) SWE 20/5.34,5 (Inga Gunnarsson, Michael Johansson, Ola Jansson), 2) UKR 19/6.42(Iryna Kulikova, Yehor Surkov, Vladislav Vovk), 3) FIN 19/7.03 (Kari Pinola, Tuomo Markelin, Pekka Seppä), 4) RUS 17/7.23,5 (Dmitri Dokuchaev, Eduard Oginskii, Pavel Shmatov)

Avoin sarja: 1) SVK 21p/1.42s (Jan Furucz, Dusan Furucz, Marian Miklus), 2) POR 21/3.13 (Edgar Domingues, Jorge Baltazar, Joao Pedro Valente), 3) FIN 20/3.33 (Martti Inkinen, Pinja Mäkinen, Antti Rusanen), 4) SWE 20/3.41,5 (Marit Wiksell, Martin Fredholm, Jens Andersson)